1 Şubat Türkiye Salgın tablosu..

Koronavirüste 1 Şubat 2020'nin rakamları Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı.

Gündem Yayın: 01 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 01.02.2021 22:22:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

1 Şubat'ta 124 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı 26 bin 117 kişi oldu. Bugün 8 bin 016 kişinin iyileştiği açıklanırken, bugünkü vaka sayısı ise 636 kişi oldu. Ağır  hasta sayısı ise 1.615.

Dr. Fahrettin Koca sosyal medya  twitter  hesabından" Mutasyon tehdidine karşı dikkatli olmalıyız. Avrupa’daki vaka artışlarının arkasındaki etmenlerden biri virüsün mutasyonlu varyantı. Ülkemizde mutasyonlu virüs tespit edilen vatandaş sayısı 128’e yükselmiştir. 17 şehrimizde İngiltere varyantı görüldü. Virüsün mutasyona uğramış olması şimdilik aşı çalışmalarını etkilememektedir. Ancak yeni mutasyonlar aşı çalışmalarını da zorlayabilir. En büyük silahımız halen maske ve mesafe kuralına uymak.Vaka sayılarını kontrol etmek elimizde. Kontrol elimizdeyken kıymetini bilerek temkinli hareket etmeli ve kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız. " açıklamasını yaptı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.