Acil Sağlık çalışanından şok açıklamalar!

Mil-Sağlık-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Atatürk Devlet Hastanesi acil servis çalışanlarından Barış Fidan hastanenin acil servisinde görev yapan 13 çalışanın koronavirüse yakalandığını belirterek çalışanları koruyacak tedbirlerin yeterince alınmadığını söyledi.

Gündem Yayın: 11 Ağustos 2020 - Salı - Güncelleme: 11.08.2020 22:31:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Barış Fidan hastanenin acil servisinde görev yapan 13 çalışanın koronavirüse yakalandığını belirterek çalışanları koruyacak tedbirlerin yeterince alınmadığını söyledi.

İşte o açıklama; “
“Bugün bir arkadaşımız daha Covid- 19 çıktı. Sadece acil serviste hekim, hemşire, personel dahil 13 çalışan Covid-19 teşhisi aldı.  PCR + yanı sıra, BT + bulgu ve antikor + arkadaşlarımızın yanı sıra, hastalığı asemptomatik geçiren kaç arkadaşımız var bilmiyoruz. 
Bizim çekincemiz bu virüse maruz kalmak değil, boşa kürek çektiğimiz hissine kapılmamızdır.
Hastane en son Mayıs'ta dezenfekte edildi. 3 aydır dezenfeksiyon görevlilerini gören olmadı.
Personele verilen yemeklerde ikaz etmemize rağmen, plastik kullan at yerine, metal çatal kaşık getirildi ve devam ediyor.
Acil servis tüm hastanenin, tomografinin, ziyaretçi, kargocu ve pizzacıların giriş çıkış yolu olarak kullanılıyor. 
Personel dinlenme alanları penceresiz, havasız, evlere şenlik. 
Polikliniklerde randevusuz muayene olamayan herkes, sorgusuz acil servise kayıt yapabiliyor.
Türkiye'nin hiç bir hastanesinde müsamaha bulamayan refakatçiler, Zonguldak'ta acil kırmızı alana kadar girebiliyor. Hasta yatış alanı zaman zaman pazar yeri görünümüne bürünüyor. Sonra diyoruz ki, bu personel kendini niye koruyamadı?”

 

Haber:ZHaber

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.