AK Partide Saadet Krizi..

Kol kırıldı, yen içinde kalmadı!.. CB Başdanışmanı Saadet Oruç, 'beni kafamı kopartmakla tehdit ettiler', dedi..

Siyaset Yayın: 09 Ağustos 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 09.08.2021 17:05:52
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Saadet Oruç, geçtiğimiz hafta AK Parti Zonguldak milletvekillerinin katılımıyla Kdz.Ereğli'de gerçekleştirilen programın uzaması sonrası Kdz.Ereğli İlçe Teşkilat binasında karşılanmamasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

'İstenmeyen misafir' olduğumu anladım. Benim hiçbir siyasi hesabım yok', ifadeleri kullanan Oruç'un açıklaması şöyle:

"Bu kareler, memleketimiz orman yangınlarıyla mücadele ederken, keyif çatma anları olarak görülmesin. Hafta sonlarında oralara kaçma hevesim ise, başta doğup büyüdüğüm Kdz. Ereğli olmak üzere hamuruyla yoğrulduğum coğrafyaya duyulan hayranlık diyelim.

Hiç bir siyasi hesap olmadan, defalarca da davet edilmişken üstelik, yapılması planlanan bir ziyaret, “istenmeyen misafir” olduğumu anlamam ve ardından yaşanan gelişmeler. Defalarca davet edilmesem, emin olun hiç bir şekilde o ziyareti düşünmezdim.

Şaşkınlıkla izliyorum. Kıyısında tuz kokulu bir rüzgarla çay içmenin zevki dışında ise, doğduğum şehrin insanlarının hayatını kolaylaştırmak İçin bir çaba harcadım mı? Doğrudur, harcadım. Altını çizerek defalarca tekrarladığım gibi hiç bir hesap içinde olmadım.

Bir ihtiyaç bana iletildiğinde, sağıma soluma bakmadan Ereğli için bir katkı sunmaya çalıştım. Beni “kafamı koparmakla” tehdit edilme noktasına getiren süreç bu ise, herkes içini ferah tutsun. Enerjinizi böyle boş gündemlere değil, memleketin faydasına harcayın. Onun dışında Allah’ın bize nasip ettikleridir ömrümüz.

Görevler ise, sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühüdür. Kibir, ego benim defterimde yazmaz. Beni yakından tanıyanlar bunu iyi bilirler. Ailemle, arkadaşlarımla o kıyıda huzurla çay içme keyfi dışında, o güzelim memleketten başka bir şey istemedim. Herkese iyi haftalar dileğimle.

 

Türkmen'den Oruç'a cevap: 

Karadeniz Ereğlili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç’un sosyal medyadan yapmış olduğu paylaşım sonrası AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı ve milletvekillerini hedef aldığı düşüncesi ile yapılan açıklamaya cevap gecikmedi.

Gerçek Ereğli Gazetesi Sahibi Kaan Kocaman‘a telefon özel açıklama yapan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen yapılan açıklamayı doğru bulmadığını belirterek Saadet Oruç’a atfen “Eğer bu olay basına düştüyse Saadet hanım gazetecilik yapıyor kendisi eski gazeteci zaten” diyerek tepki gösterdi.

Saadet Oruç için “kendisinin siyasi olarak herhangi bir sorumluluğu veya görevi de yok zaten” diyen Polat Türkmen’in gazetemize özel yaptığı açıklaması şöyle:

Açıklamasını çok fazla okuyup inceleyemedim. Herhangi bir açıklama yaptığını bilmiyordum, sizden öğrendim. Çok da önemsediğimden değil. Ama tabi ki detaylı bir şekilde okuyacağım.

Biz onu seviyoruz memlekete faydalı olmasını istiyoruz. Yöremizden bir insanın bir yerlerde olması bizim iftihar kaynağımızdır. Gurur duyarız. Ama çok da alıngan olmamak lazım. Herhangi bir şey ya da bir durum söz konusu değil ki.

Bana konu ile ilgili ufak tefek bir şeyler anlattılar. Ama o kadar büyütülecek bir durum söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Herkes kendine göre gelin güvey oluyor, doğru değil. Kimsenin kimseye herhangi bir baskısı söz konusu olamaz.

Bizim kendisinden faydalanmamız söz konusu olur. Ondan bir şey istediğimiz yok ki bizim. Hayrına yaparsa bir şeyler yapacak. Mesuliyeti yok, görevi de yok. Bir şeysi de yok. Kırılması çok alıngan oluşundan kaynaklanıyor.

Yoksa başka bir durum yok. Yeter ki bir yerlerde bir insanımız olsun yöremize faydası olsun” dedi.

"GAZETECİLİK YAPIYOR"

Türkmen sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Kendi kendini gündem yapmak istiyor o zaman. Gazetecilik yapıyor eski gazetecidir zaten. Konunun bizimle bir ilgisi yok, kimseye kırgın veya dargın değiliz.

Biz herkesi kucaklıyoruz, onu da seviyoruz. Yeter ki faydası olsun, kendi üzerine düşeni yapsın. Gerçi üzerine düşen bir şey de yok zaten. Şayet fazladan yapıyorsa da kendisine teşekkür ederiz, bu kadar” diyerek cevap verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.