Alaplı COVİD'i dize getirmeye başladı...

Alaplı ilçesinde, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında, bugüne kadar 101, Covid-19 pozitif vaka tespit edildiği bildirildi. AK-AL'da alınan önlemler sayesinde pozitif vaka sayısı 28'de kaldı..

Gündem Yayın: 01 Haziran 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 01.06.2020 20:14:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Alınan bilgiye göre, ilçede tespit edilen 101 Kovid-19 pozitif hastadan, 49'u tamamen iyileşerek sağlığına kavuşurken, 31 hastanın hastanede, 18 hastanın ise evinde tedavisine devam edildiği öğrenildi. 3 Kovid-19 hastası ise vefat etti. İlçede, yoğun bakımda ve entübe hasta ise bulunmuyor.

AK-AL'DA VAKA SAYISI 28'DE KALDI

Çıkan Kovid-19 vakaları nedeniyle, 21 Mayıs'ta alınan kararla faaliyetine 1 Haziran'a kadar ara verilen ve yine 1 Haziran'a kadar 800 çalışanı aileleriyle birlikte ev izolasyonuna alınan AK-AL iplik fabrikasının, bugünden itibaren, hiçbir semptom göstermeyen çalışanlarla, gerekli tedbirleri alarak yeniden üretime başladığı bildirildi. Fabrika çalışanlarında, 26 Mayıs'tan bu yana Kovid-19 vakasına rastlanmadığı, fabrikayla ilgili 16 çalışan ve çalışanların ailelerinden 12 olmak üzere toplam 28 Kovid-19 pozitif vaka tespit edildiği öğrenildi. Kovid-19 vakası tespit edilen çalışanlardan 15'inin Alaplı'da, diğerinin de Ereğli'de ikamet ettiği belirtildi.

Bu arada, ilk vakanın çıktığı 21 Mayıs'ta aileleriyle birlikte başlayan 800 çalışanın ev izolasyonu bugün sona erdi. Testleri pozitif çıkan 16 çalışanın ise tedavilerinin ve temaslı oldukları aileleri ve çevresiyle birlikte, ev izolasyonlarının devam ettiği bildirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.