Asgari ücret belirlendi..

Binlerce çalışanın beklediği 2021 yılı asgari ücret net rakamı son dakika haberi ile belli oldu.

Ekonomi Yayın: 28 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 28.12.2020 16:03:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Milyonlarca çalışanın maaşını etkileyecek olan 2021 asgari ücret zammı son ücret kararı verildi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un son dakika asgari ücret 2021 açıklamasında 1 Ocak tarihinden itibaren brüt 3577 lira 50 kuruş, net 2825 lira 90 kuruş olarak değişeceği bilgisi paylaşıldı.

İşte Bakan Selçuk'un son dakika asgari ücret açıklaması;

"2020 yılı tüm dünyayı etkisi altına alan salgına karşı mücadele ile geçti. Bu vesile ile salgınla mücadelemizi etkin bir şekilde sürdürebilmemizi sağlayan çalışan mesai arkadaşları olmak üzere tüm emekçi kardeşlere bir kez daha teşekkür etmek isterim. Hükümet olarak bu süreçte önceliğimiz vatandaşlarımızın sağlığını korumak oldu. Çalışma hayatını salgın önemli ölçüde etkiledi. Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız liderliğinde ilk aydan itibaren birçok teşvik ve destek programı başlattı. Biz de bakanlık olarak sosyal koruma kalkanını hızlı bir şekilde hayata geçirdik. Asgari ücret tespit çalışmaları 5'er üye ile temsil edilen bağımsız bir komisyon tarafından yapılmakta. Sendikalarımızın temsilcilerinin görüşleri, teklifleri kapsamlı şekilde ele alınıyor. Bugün son toplantıyı bakanlığımız ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.