Aşılamada 2. doz başlıyor..

Sağlık Bakanı Koca, bunun dışında, Korona verilerinin il bazında da paylaşılacağını belirtti.

Gündem Yayın: 11 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 11.02.2021 19:59:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sağlık Bakanı Koca, ikinci doz aşılama çalışmalarının başlayacağını açıkladı. Uygulama yarın…

Sağlık Bakanı , diğer yandan, şimdiye kadar saklı tutulan il bazındaki Korona vakalarının artık açıklanacağını da sözlerine ekledi.

Koca şöyle dedi:

“Yarından itibaren ilk aşılanan grubumuzun ikinci doz aşılarına başlıyoruz. Amacımız hedef nüfusumuzun en az yüzde 60'ının aşılanmasını sağlamaktır. Bu hedefe ulaşabilmek için bütün alternatifleri zorladığımızdan emin olun. Nüfusumuzun yüzde 3 buçuğunu aşılamış olmamız birçoğumuza az bir oran gibi gelebilir. Ancak birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi aşı üreticisi olan Almanya bu oranın yüzde 3.7 olduğunu göz önünde bulundurursak aşı konusunda ülkemizin başarısı daha iyi anlaşılacaktır. Elbette çok yakın bir gelecekte hem aşının üretimi hem de temini bu oranı hedeflediğimiz seviyeye ulaştıracaktır. Aşı tedarikinde tüm ülkeler zorluk yaşamaktadır. Buna ürettiği aşılar kullanıma giren ülkeler de dahil. Salgın yönetimi boyunca her konuda eleştirildik, yaptıklarımız eksik ya da fazla bulundu, her bir eleştiriyi yönetimi daha iyi nasıl yapabiliriz fikriyle sahiplendik ve birlikte daha iyisi başarmak için kullandık. Vicdan sahibi gönüller verdiğimiz mücadele ne büyük başarılara imza atıldığını kabul edecektir. Bizim milletimizin sağlığı ve huzurundan başka bir gayemiz yoktur.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.