Atatürk’e hakaret eden imama suç duyurusu..

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ereğli Şube Başkanı Aynur Öner konuya ilişkin açıklama yaptı.

Yaşam Yayın: 09 Haziran 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 09.06.2021 14:37:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ereğli Şube Başkanı Aynur Öner, Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Açıklama şu şekilde:

“28 Mayıs 2021 tarihinde yapılan ve "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi " kapsamında; hafızlıklarını tamamlayan öğrencilere düzenlenen programda Imam Mustafa Demirkan, ebedi önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK hakkında alenen hakarette bulunmuştur. Mustafa Demirkan konuşmasında, Ayasofya'nın müzeye dönüştürüldüğü zamanı hatırlatarak " Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiş. Öyle zaman geldi ki, bir asır gibi zaman içinde bu mabed-i şeriften Ezan-ı Muhammediye, namaz yasak olarak müze haline çevrildi. Bundan daha zalim daha kafir kim olabilir...Yarabbi bu zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmemesi mukadder buyurma.. "

Mustafa Demirkan'ın bu ağır ifadeleri düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetinin sınırları dışına çıkartarak ATATÜRK'ün manevî hatırasını hiçe saymış ve dayanağı olmayan sözler ile devletimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün manevi şahsiyetine hakaret etmiştir.

Kurtuluş Savaşımızın lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'e ve Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkmak adına, Mustafa Demirkan hakkında, 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine Işlenen Suçlar Kanunu'na muhalefetten gerekli soruşturmanın yapılması için üyelerimiz ile birlikte söz konusu imam hakkında suç duyurusunda bulunduk. “

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.