Basın mensupları Kdz.Ereğliye hayran kaldı..

Çevre il ve ilçelerden gelen Basın mensupları Kdz.Ereğliye hayran kaldı.. Bölgenin bir çok il ve ilçelerinden Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından davet edilen basın mensupları Basın Gezisi sonrası Kdz.Ereğli'de yapılan sosyal kültürel ve ekonomik bağlamda yapılan hizmet çalışmaları sonrası Kdz.Ereğli'ye hayran kaldıklarını söylediler. Gazetciler ayrıca ' Bizim bölgemizinde bu şehri örnek almaya ihtiyacı var 'şeklinde yorum yaptılar.

Gündem Yayın: 02 Ağustos 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 02.08.2021 11:47:50
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
Takip EtGoogle News

Dün gerçekleştirilen gezi programda Bartın, Karabük, Çaycuma, Devrek, Zonguldak, Düzce, Akçakoca, Ereğli ve Alaplı’dan basın mensupları Kdz. Ereğli’de ağırlandı. Öğlen 12:00’da Barış Plajında öğle yemeği ile başlayan basın gezi programı gece saat 22:00’a kadar sürdü. 

 

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gezi programının finalinde yerel ve yaygın gazetecilerle Sevgi Barış Plajında akşam yemeğinde bir araya geldi. Posbıyık yaptığı konuşmada gündeme ilişkin konuşmasında önemli mesajlar verdi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yerel ve yaygın gazetecilerle Sevgi Barış Plajında akşam yemeğinde bir araya geldi. Posbıyık yaptığı konuşmada gündeme ilişkin konuşmasında önemli mesajlar verdi. Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Posbıyık şunları söyledi:

 

 

‘130 TANE GAZETECİ GELMİŞ DİYE KONUŞULUYOR’

“Bugün büyük bir buluşma gerçekleştirdik. Batı Karadeniz’deki bütün bölgelerden çok değerli basın mensuplarını davet ettik. Kozlu grubu da bize dahil oldu bir cenazeden dolayı geç katıldılar. Ben hepinizi her zaman olduğu gibi Sevgi, Barış, Dostluk duygularımla selamlıyorum. Uzun yıllardan beri belediye başkanlığı yapıyorum, zaman zaman Aşkım Ereğli diye haykırıyorum. Bu samimi bir sözdür, politik bir söz değildir. Kasap bir ailenin çocuğuyum, tırnaklarımla kazıyarak bu noktaya geldim,

 

 

Ereğli halkı bana çok değer verdi, uzun dönem beni belediye başkanı yaptı. Beni onurlandırdı ailemi onurlandırdı. Dolayısıyla Ereğli’yi ve Ereğli halkını çok seviyorum onlara hizmet etmek benim için en büyük keyif en büyük aşk ve aynı duygularla aynı heyecanla devam ediyorum. İnanın akşamları yattığımda sabah bir an önce olsa da işe gitsem çalışsam diye düşünüyorum. Ve Ereğli’ye elimizden geldiği kadar hizmetler yapmaya çalışıyorum. Bugün arkadaşlarım sizi gezdirdiler, Ereğli’nin aşağı yukarı önemli noktalarını gezdiniz. Sizin Ereğli’de olmanızdan büyük mutluluk duyduk, Ereğli halkı da sizlerin burada olduğunuzu biliyor. Kamuoyunda 130 tane gazeteci gelmiş diye konuşuluyor. Sizlerle beraber olmak çok güzel.

 

 

TÜRKİYE’DE SADECE 13 TANE VAR‘

Ereğli’de elimizden geldiği kadar güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ereğli’ye ilk bakışta sanayi kenti diye bakardık doğrudur burası bir sanayi kentidir ama 1994 yılında Belediye Başkanı olduğum günden itibaren hep şöyle haykırıyorum, ‘Karadeniz Ereğli hep bir sanayi kentidir ama aynı zamanda turizm kentidir. Karadeniz Ereğli’de sanayi ile turizmi birlikte yürüteceğiz götüreceğiz’ diye söylüyorum. Bunda tamamen değilse bile kısmen başarılı olduk. Önümüzdeki günlerde büyük hamlelerimiz var inşallah. Mesela bugün Oyuncak Müzesi’ne gittiniz Çocuk Oyun Evi’ne gittiniz Türkiye’de 13 tane müze var 13. Sü biziz. Üniversite ile birlikte çalışıyoruz, hemen onun karşısında Eski Belediye Binasının altından Roma Hamamları çıkmıştı çok önemli tarihi bir eser oranın ruhsatlarını aldık ve ihaleye verdik ilk defa burada açıklıyorum. 13 trilyon liraya ihaleye verdik ve öz kaynaklarımızla inşallah yapacağız. Belediyemizin hiçbir sıkıntısı yok, ne vergi dairesine ne sigortaya ne müteahhitlere işçi – memur parası da zamanından önce ikramiyesiyle ödendi. Hiçbir aksama Allaha şükürler olmadı Belediye Başkanlığı görevimde ve olmayacak da. Ve bölgede en yüksek zammı da biz yaparız bizi gözlerler ona göre zam yaparlar.

 

 

‘HİÇBİR ÜCRET YOKTUR‘

En son Barış Plajı’nı aldık Demir Çelik’ten ve burayı güzelleştirmeye başladık. Halk büyük bir ilgi gösteriyor. Çekek yerlerinden başlayıp Alaplı’ya kadar olan sahil plajımız 10 da 7 kilometre uzunluğunda yani Karadeniz’e sadece Batı Karadeniz değil Karadeniz’e göre güzel bir ortam denize girmek için, hijyen, hizmet ve sağlıklı bir ortam iddia ediyorum hiçbir bölgede böylesi yoktur. Ucuz yiyecekler plajlara giriş ücretsiz, hemen yan tarafta mesire alanı var orada insanlar ücretsiz olarak oturuyor evinden etini mangalını getirirler mangal yaparlar yine öbür tarafta eski plajımız var Sevgi Plajı. Oraya da insanlar evinden tüpünü falan getirirler ücretsiz olarak girerler ve plajda yemeğini yaparlar yaşlılar gençler denize girer hiçbir ücret yoktur. Burası da aynı şekilde ücret yok sadece burada yeme içme malzemelerinden para alınır.

 

‘RAHMETLİ MİCHAEL JACKSON…’

Biz Ereğli’ye hep şu sözleri söylüyoruz belki önceden Ereğli’ye gelen var mıdır bilmiyorum aranızda ama mutlaka bunu söylemem lazım Denizin Mavisi, Ormanın Yeşili, Güneşin Sarısının orijinal renkleri dünyada sadece Karadeniz Ereğli’de vardır. Karadeniz Ereğli’yi görmeden ölmek öbür dünyaya eksik gitmek demektir. Dolayısıyla ilk kez Ereğli’ye gelenler bu şansını kullandılar. Eksikliklerini giderdiler. Rahmetli Macheal Jackson da onun için Ereğli’ye gelmek istemişti eksikliğini gidermek için ama maalesef tam buraya geleceği zaman rahmetli oldu. Ama şimdi vokalisti buraya geliyor sanırım Eylül ayında ona vasiyette bulunmuş vokalistine. Vokalisti gelecek o orada zaten ne amaçla geldiğini de anlatacak inşallah. Hepinize çok teşekkür ediyorum.

 

POLAT TÜRKMEN’E CEVAP

Posbıyık ardından kendisine sorulan soruyu da cevapladı. Polat Türkmen, İlçe Teşkilatı ziyaretinde sizi ağır eleştirilerde bulundu. Hükümet Konağının yapılmaması ile ilgili şahsınızın sürekli belli bölgelerde konuşarak onları itham ettiğinizi iddia etti ve bu bağlamda size ağır ithamlarda bulundu. Örneğin ‘Boşboğaz’ gibi ağır kelimeler kullandı. Cevabınız nedir?

Şimdi rahmetli Cumhurbaşkanımız aklıma geldi Süleyman Demirel. ‘Ereğli’de hükümet konağı var da ben yok mu?’ diyorum. ‘Ereğli’de Emniyet Müdürlüğü Binası var da ben yok mu?’ diyorum, koskoca Ereğli’de Zonguldak’tan daha büyük Ereğli’de Hükümet Konağı yok. En küçük ilçeler de dahi var bir tek Ereğli’de yok. Ereğli’de Kaymakamlık Binası nerede?

Karadeniz Ereğli Belediyesi Binasında kirada oturuyor. Emniyet Müdürlüğü nerede? Bir vatandaşın Yeşiltepe’de binasında kirada oturuyor. Yani biz bir şey söylediysek yalan söylemiyoruz ki. Kötü bir laf da söylemiyoruz, herkesi seviyoruz.

Bazıları çalışır, üretir, bazıları konuşur, rol çalmaya çalışır, güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Türkiye’de orman yangınlarında şehitlerimiz var, insanlarımız ölüyor, ekolojik sistem bozuldu, turistler otellerden kaçıyor. İşte bu yüreğimizin yandığı bir ortamda konserlerimizi iptal ediyoruz, bu akşam yapılacak konseri bile iptal ettik ve Ereğli Belediyesi iki tane itfaiye aracıyla 8 kişilik personeli o bölgeye gönderdi.

Yüreğimiz yanıyor, içimiz yanıyor. Ancak bizim içimiz yanarken benim şahsımı hedef alan böyle basit laflar söylemek hiç yakıştıramıyorum. Hiç kimseye hakaret ettiğimiz falan yok ama bize böyle mesnetsiz laflar biz yolumuzda yürürüz, üretiriz hiç böyle basit provokasyon kokan laflara değer vermeyiz. Onlardan siyaseten de tecrübeliyim, yaşça da büyüğüm biraz saygılı olmaya davet ediyorum.

Eğer ülkemizde acıların yaşandığı ormanların yandığı canlıların yok olduğu bir ortamda insanlar açım diye haykırdığı bir ortamda kovid’in insanları öldürdüğü bir ortamda sen ben davalarına girersek nitekim öyle oluyor zaten televizyonlarda izliyoruz bu memleketi bir yere götüremezsiniz. Hep bu polemiklerle bu boş laflarla üretmek varken çalışmak yardım etmek birbirimize destek olmak varken o laflarla işte ülke bu noktaya bu tip insanlar ülkeyi bu noktaya getirdiler ne yazık ki.

Üzülerek söylüyorum. Biraz siyaseten tecrübeli yaşça büyük ağabeylerine baksınlar. Örnek alsınlar bu yaşta hala ülkem için kentim için durmadan çalışıyorum, var gücümle çalışıyorum. Öyle boş laf üretmekle böyle gelişi güzel basit mesnetsiz laflarla falan hiçbir yere varamazsınız.

Ben tahsilim itibariyle tecrübem itibariyle böyle basit sözlere asla cevap vermem. Ben herkesi seviyorum. Ben ülkemdeki insanları seviyorum Türkiye Cumhuriyetini seviyorum. Herkesle barışığım din dil ırk farkı gözetmeksiniz siyasal farklılıklar gözetmeksiniz herkesi seviyorum ve Allah rızası için yalvarıyorum hangi görüşten hangi siyasi partiden olursanız olun lütfen biraz sevgi ile yaklaşın, hakaret etmeyin, ülke elden gidiyor ülkemizin iyiye gitmesi için birbirimizi sevmemiz el ele tutup kucaklaşmamız lazım üretmemiz lazım çalışmamız lazım boş laflarla bir yere varmak mümkün değil geldiğimiz noktayı görüyoruz. Bu kadar yeter. Teşekkür ediyorum.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.