BATİYAC'tan Vali Tutulmaz'a önemli ziyaret

Kısa adı BATİYAC olan Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ı Global internet yayılımına bağlı olarak İnternet Gazeteciliği ve konusunda ve yakında yasalaşması beklenen İnternet Gazeteciliği konusunda gelişmeleri aktararak ziyaretinde Vali Bey'e önemli bilgiler sundu.

Gündem Yayın: 03 Ağustos 2021 - Salı - Güncelleme: 03.08.2021 16:59:10
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Ziyarette son günlerin gündem konusu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kdz.Ereğli'ye Cami müjdesi ve gündem konuları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

"EREĞLİ BU ŞANSI KAÇIRMAMALI"

'Cumhurbaşkanımızın söz, bizim için talimattır', diyen Vali Tutulmaz, Kdz.Ereğli'nin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tutulmaz; "Camiler şehirlerin tarihidir, sembolüdür. Zonguldak Uzunmehmet Cami ile yeni bir çağ başlattı. Ereğli ilçemiz aurası yüksek bir şehir. Buraya bir cami kazandırabilirsek, şehir şaha kalkar. Bunun için bizlerde, Kdz.Ereğli belediyemizde çalışıyor. Yakın zamanda güzel gelişmeler olacağına inancımız tam', dedi.

BATİYAC VE GAZETECİLERİN SORUNLARI HAKKINDA BİLGİ AKTARILDI

Vali tutulmaz'ın ardından konuşan Cemiyet Başkanı Sina Çıladır, BATİYAC ve bölgedeki gazetecilerin sorunları ve çözüm önerileri hakkında Vali Tutulmaz'a bilgi verdi.

Çıladır; "Türkiye'de yazılı veya görsel basının en büyük sorunu yasasızlık. İnternet Medya Yasa tasarısı yakın zamanda meclise gelecek. Bunun için altyapı çalışmaları neredeyse tamamlandı. Geçtiğimiz hafta cemiyetimizinde bağlı bulunduğu İnternet Gazetecileri Federasyonu konu ile ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile iştişarede bulundular. Şuan için herşey olumlu gidiyor. Önümüzdeki süreçte hem bir meslek odasına, hemde bir yasaya kavuşacağız. Bunun için BATİYAC olarak Batı Karadeniz'deki örgütlenmemize devam ediyoruz. Öncelikli hedefimiz gazeteci arkadaşlarımızın eğitimleridir.", dedi.

ALGI'YI HABER SİTLERİ YÖNETİYOR

İnternet Medya'sını "Etkisi yazılı basından çok daha güçlü fakat kontrol edilmesi zor", şeklinde tanımlayan Vali Tutulmaz, Her ne kadar herhangi bir mevzuata veya yasaya bağlı olmasa da Türkiye'de algıyı sosyal medya ve internet sitelerinin yönettiğini belirterek; "Artık hepimizin elinde cep telefonları var. Uyanık kaldığımız zamanların büyük bir bölümünde güncel olayları, cep telefonları veya bilgisayarlar ile takip ediyoruz. Bunun için internet medyası çok önemli. Bunun bir mevzuata bağlanması gerekiyor.", şeklinde konuştu..

Yaklaşık 1 saat süren ziyarette BATİYAC Yönetimi ve Vali Tutulmaz, samimi sohbet sonrası, hatıra fotoğrafı çektirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.