Bazı köy ve bölgelerde ulaşım ve elektrik kesildi.

Zonguldak'ın birçok bölgesini etkisi altına alan kar yağışı köy yollarını da kapattı, ekiplerin çalışmaları aralıksız sürüyor.

Gündem Yayın: 17 Ocak 2021 - Pazar - Güncelleme: 17.01.2021 20:57:45
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 112 köye ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışı nedeniyle Ereğli'de 60, Çaycuma'da 10, kent merkezi ile Kozlu'da 40 ve Gökçebey'de 2 olmak üzere 112 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin, kapalı köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı köy yollarının da kapanmasına neden oldu.

Kdz. Ereğli ilçesinde 60 köy yolu ulaşıma kapanırken, 6 araç ve 20 kişilik ekip ile çalışmalar sürüyor.

Alaplı ilçesinde ise 25 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, 2 greyderin şuanda çalışmalarını sürdürdüğünü, akşama kadar yoğun yağış olmadığı takdirde yolların açılacağını ifade etti.

Kar yağışı nedeniyle ağaçların devrilmesi sonucu elektrik telleri koptu, bir çok köye  ve Kdz.Ereğli'deki bir çok noktada belirli aralıklarla enerji verilemiyor. Alaplı merkezinde de öğle saatlerinden itibaren elektrik kesintileri yaşanıyor. İl Özel İdaresi ekipleri ulaşıma kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

BEDAŞ'DAN ELEKTRİK KESİNTİLERİ İLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMADA

BEDAŞ'dan elektrik kesintileri ile ilgili yapılan açıklamada, enerji kesintisinin yaşanma sebebinin yoğun fırtınaya beraber eşlik eden aşırı kar yağışı ile buzlanmanın elektrik direkleri ve enerji nakil hatlarına verdiği zarara ek olarak, kar yükü ve fırtına nedeniyle hatların üzerine devrilen ağaçlar etkili olduğu hatırlatıldı. 

Enerji kesintiden, İl merkezi, Kdz.Ereğli, Devrek ve Çaycuma ilçelerinin bir kısmı ile Bartın’da Ulus ilçesinin bir bölümü ve merkeze bağlı bazı mahallelerin etkilendiği belirtilen açıklama şu şekilde: "Hava şartlarının enerji hatları üzerinde oluşturduğu hasar Başkent EDAŞ ekipleri tarafından tespit edilmiş, kesintiden etkilenen müşterilerimize en kısa sürede enerji sağlamak için arıza giderme ve tekrar enerji verme çalışmaları yürütülmektedir. Çalışmalar kapsamında, kriz masası oluşturularak yerel otoritelerle kurulan işbirliği devam etmekte olup, sahadaki ekiplerin sayısı 7/24 esasına göre en üst düzeye çıkarılmış, gerekli görülen noktalarda komşu illerden ekip desteği alınması planlanmıştır. Başkent EDAŞ ekipleri olarak, kesinti yaşanan bölgelerde en kısa sürede enerji hizmetisağlamak için tüm gücümüzle çalıştığımızı belirtir, müşterilerimizin tüm taleplerini, Başkent Mobil 186 Uygulaması veya 186 Çağrı Merkezimiz üzerinden iletebileceklerini hatırlatırız.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.