Bazı lüks cafe & resteurantlar Corona saçıyor..

Kovid -19 salgını nedeniyle bugüne kadar Zonguldak'ta 66bin kişiye test yapıldı. Zonguldak'ta test uygulaması başladığı günlerde günde 400 civarında test yapılırken bugün ise günde ortalama 800 test yapılmakta. Yine genelde hastanelerin doluluk oranı 49, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68 solunum cihazı oranı ise yüzde 23 seviyelerinde..

Gündem Yayın: 24 Ekim 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 24.10.2020 20:23:52
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka artışı hızla devam ediyor.

Kdz.Ereğli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka artışı devam ediyor. Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi  sürecin ilk başladığından bu güne belkide en yoğun dönemlerinden birini yaşıyor.

İlçe merkezi, mahalleler, köyler, beldeler olmak üzere her gün çok sayıda kişi Kovid-19 şüphesi ile hastaneye kaldırılıyor. Yine evlerinde karantinada bulunan pozitif vakalar da rahatsızlanınca 112 acil servis ekiplerince Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmaya devam ediyor.

Yaşanan yoğunluk karşısında sağlık çalışanları da Corona virüs savaşında büyük bir özveriyle çalışmaya devam ediyor. Ereğli Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda 20'ye yakın kişi tutuluyor, servislerde yatan hasta sayısı ise 90'a ulaştı.

 

 

Çorumluoğlu "Rakamlar yükselmeye devam ediyor" demişti.

İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen denetim öncesi gazetecilere, ilçe genelinde durumun önemine dikkati çekerek şu ifadelere yer vermişti: "Vaka sayılarımız günlük hala daha ne yazık ki 30 vaka ortalamasıyla gidiyoruz. Yani ilçede her gün 30 tane vaka gözüküyor. Bu da bizi üzüyor. Bir türlü bu sayıyı düşüremedik. Bunun sebeplerini de araştırıyoruz ki daha aşağıya çekeceğimizi artık düşünüyoruz. Onlu rakamlara geliriz diye düşünüyorduk, nerede hata yapıyoruz bilmiyorum. Her gün tedbirleri gözden geçiriyoruz, maske ekibimiz geziyor, emniyetten arkadaşlarımız, jandarmadan arkadaşlarımız hepsi geziyorlar. Ama ne yazık ki hala vaziyetimiz pek bir iyi değil." açıklamasında bulunmuştu.

Kdz.Ereğlide sahil bandındaki bazı lüks mekanlar Corona saçıyor..

Her nekadar denetimler sıklıkta yapılıyor olsa da birçok yerde ve mekanlarda insanların toplu olarak mesafeyi korumadan oturdukları kareler de gözden kaçmıyor. Sahil bandında bulunan, özellikle uç bölge niteliğinde olan, merkezden uzak askeriye bölgesi civarındaki  kafelerde, koronavirüs için alınan  tedbirlerin çoğundan eser olmadığı görülüyor. Kapıda ateş ölçüyorlar ama bahçelerindeki müşteriler, masalar adeta içiçe. Ayrıca masalarda, yan yana olan sandalyelerde oturan müşterilerin çoğu mekan görevlileri tarafından mesafe konusunda uyarılmıyor. Bu lüks mekanlardaki bazı masalarda ise dezenfektandan eser yok. Koronavirüs yayılımının en çok dışarıdan ev ortamına taşınmasıyla artışın yaşandığını belirten uzmanların açıklamalarını dile getiren; Yetkililerilerin ticari işletmelerin devamlılığı için her nekadar esnek davrandıkları gözlemlense de ölümün esnetilecek hiç bir yanı olmadığını, bu tür işletmeleri daha sıkı denetimlerle ticari faaliyetlerini sürdürmleri konusunda tedbir almalarını isteyen, tepkili bazı vatandaşlar yetkilileri daha sıkı önlemler almaları içinde gazetemiz aracılığı ile çağrıda bulundu...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.