Bölgenin yıldızı olacak..

Batı Karadeniz'de 38 oto galeri ve 5 sosyal tesisle ilçe bazında tek olan Kdz. Ereğli Galericiler Sitesi Yakında halkla buluşacak.

Ekonomi Yayın: 08 Aralık 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 08.12.2021 22:46:10
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

 

Karadeniz Ereğli'de 38 iş yeri ve 5 sosyal tesisi içerisinde barındıran Kdz. Ereğli Galericiler Sitesi, modern görünümü ulaşımdaki rahatlığı ile bölgenin en modern Galericiler Sitelerinin başında yer alıyor.

 

Galericilerin Cazibesi Noterde Gelirse Artacak 

Konumu nedeniyle bölgenin ciddi bir potansiyeli bulunduğunu belirten Kdz. Ereğli Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yanık, ilçe merkezindeki trafik yoğunluğunun galerilerin bu alana geçmesi ile rahatlayacağını, noter ve banka şubelerinin de gelmesi ile cazip bir merkeze dönüşeceklerini söyledi.

38 Dükkan Kura İle Galerici Sahiplerine Kavuştu

2017 yılında yapımına başlanan ilçedeki galerici esnafını bir araya getiren proje doğrultusunda geçtiğimiz günlerde iş yerleri noter huzurunda çekilen kura ile sahiplerine kavuştu. İş yerlerini teslim alan galericiler taşınma işlemlerine de başladı.

Kdz. Ereğli Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yanık, yönetim kurulu üyeleri, Belen Mahallesi'nde Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, sanayi siteleri yöneticileri ve muhtarların katılımı ile sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Hem Satıcıya Hem Alıcıya kolaylıklar Sağlayacak

Ali YanıkBelen Sanayi Sitesi'nin hemen alt tarafında Ereğli Devlet Hastanesi'ne yakın Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin karşısında, Ereğli-Zonguldak karayolu kenarındaki Kdz. Ereğli Galericiler Sitesi, içerisinde barındırdığı sosyal tesislerle hem satıcıya hem alıcıya kolaylıklar sağlayacağını söyledi.

Samsun Ve Düzce'den Sonra  Karadeniz Ereğli'de 

Samsun ve Düzce'nin ardından galericiler sitesinin Kdz. Ereğli'de hayata geçirildiğini belirten Ali Yanık, "Şehir trafiğindeki 500 tane aracı da bu tarafa çekmiş olacağız, dolayısıyla trafikte rahatlamış olacak. Devletimizin galericilere yönelik yeni düzenlemeleri var, yetki belgesi olmayanlar bina altlarında durmaları yasak. Bizlere de tebligatlar geldi, bu alanda faaliyetlerimize devam edeceğiz.

Kepez, Belen, Ömerli, Ören'de Hareketlendirecek

Bu bölgenin ciddi bir potansiyeli var. Sanayi siteleri, hastane, şehirlerarası yolcu terminali gibi yakınımızda, Kepez, Belen, Ömerli, Ören, Yeni Belen başta olmak üzere pek çok köy noktalarına gidiş de bu güzergahtan. Yeni bir yere kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz, daha sağlıklı daha modern daha imkanlarla sadece Kdz. Ereğli'ye değil Türkiye'nin pek çok bölgesinden gelecek vatandaşlarımıza da hizmet vermenin mutluluğu içerisinde olacağız." sözleri ile konuştu.

12 Bin Nüfuslu Kepez Ve Sanayi Siteleri de Var

Kepez Mahallesi Muhtarı Baki Karaarslan, faaliyetine başlayan Ereğli Galericiler Sitesi'nin bölgeye ciddi katkı sağlayacağına değinerek, "Sitenin buraya katkısı olur. 12 bin nüfuslu Kepez var. Belen, Yeni Belen, Ömerli, Ören, sanayi siteleri var. Bir de buradan gidildiğinde 60 tane köy var." sözlerine yer verdi.

Çarşı Doldu, Burada Para Var, Köyler, Sanayi var

Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek de, "Ereğli'ye güzel bir yer kazandırıldı. Banka ve noter yerleri de var. Bu hizmeti yapanlara teşekkür ederiz. Ereğli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Buralar kendiliğinden olmamıştır. Burada eksiklik noter ve banka. Noter arkadaşlar paranın olduğu yere gitmek ister.

En Fazla Kdz. Ereğli'de Ulaşım Sıkıntısı Bulunuyor

Burada para var, köyler var, sanayi var. Çarşı doldu, park sorunu var. Bu potansiyel göz ardı edilmemeli. Beşinci noterin gelmesini bekliyoruz. En fazla Kdz. Ereğli'de ulaşım sıkıntısı bulunuyor. Bu bölge şehrin içerisi oldu, 1-2 yıl sonra belki de şehrin merkezi olacak." Konuşmaların ardından gazetecilere işyerleri ve sosyal tesisler gezdirildi.

ATM ve Noter İle Esnaf Ve Vatandaş Nefes Alacak

Belen Sanayi Sitesi Müdürü Mustafa Küçüköksüz de bölgenin ev, işyeri, hastane ve terminali içerisinde barındırdığını, Ereğli Galericiler Sitesi'nde açılacak noter ve banka şube veya konulacak ATM'lerle hem esnafın hem vatandaşın rahat bir nefes alacağını söyledi.

Noter ve ATM'leri de İnsallah Buraya Getireceğiz

Kdz. Ereğli Galericiler Sitesi Başkan Yardımcısı Ferhat Durgut konuşmasında, "Buraya noterin gelmesi galericilerin de işine gelecek. Trafik sıkışıklığından dolayı problemler yaşanıyordu. 4 Tane noter şehir içerisinde zaten var. Noterimizi de inşallah buraya getireceğiz. Banka ile ilgili devlet bankalarına başvurularımızı yaptık. Bankamatik konusunda da sıcak bakılıyor" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.