Bu köyde yaşayanın yarısı karantinada..

Kdz.Ereğli'de bir köyde, salgın tedbirleri kapsamında, 88 hanede 380 kişiyi karantinaya alındı.

Gündem Yayın: 26 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 26.02.2021 21:02:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

863 kişinin yaşadığı Kdz. Ereğli Danışmentli Köyü'nde, Koronavirüs vakaları tespit edildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla köyde karantina uygulanmasına karar verildi.

Jandarmanın önlem aldığı köyün Aşağı Mahallesi'ne giriş ve çıkışı kapatıldı. Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, köye giderek alınan tedbirleri yerinde inceledi.

 

 

Köy halkından test olmak isteyenler ve rahatsızlığı olanlar köyde bulunan Sağlık Evine giderek kontrollerin ardından Koronavirüs testinden geçirildi.

Kimlik kontrollerinin ardından işlemleri yapılan köy halkı tek tek içeri alınarak Covid-19 testi yaptırdı. Muhtar Fahrettin Donat, köy halkına çağrıda bulunarak, karantinada olan vatandaşların evlerinde kalmalarını istedi.

Kızılay ve SYDV ekmek dağıttı!

Öte yandan Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yaşar Ciğer, karantinada bulunan köy halkına ekmek yardımı yaptıklarını belirterek, zor günleri hep birlikte atlatacaklarını söyledi.

 

Kızılay, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı ile birlikte köylüye ekmek dağıttı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.