Bu yatırımı kaparsak 4000 kişiye ekmek kapısı açılacak..

Kdz. Ereğli'de Bu Yatırımm Gerçekleşirse, 4 Bin Kişi Çalışacak!...

Ekonomi Yayın: 25 Ekim 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 25.10.2021 19:01:05
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz. Ereğli'nin genç ve dinamik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, ilçenin mevcut Organize Sanayi Bölgesi'nin(OSB)yüzde 100 dolu olduğunu belirterek, yeni yatırımcıların ihtiyacına cevap veremediğini söyledi.

Dolu Olan Kdz. Ereğli OSB'de 2 Bin 66 Kişi Çalışıyor

OSB'den tersanelere, TPAO 'dan yapılması gereken yatırımlara kadar ilçe ekonomisini canlandırcak birçok projeye değinen Başkan Arslan Keleş Medya Ereyli'ye yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Kdz. Ereğli OSB'de bulunan 58 parselden 45'i çalışır halde. Bunlardan 11'i yapım ve iskan aşamasında. 2 parselde yapılıyor. Bugün bu bölgede 2 bin 66 kişi çalışıyor. Burada yeni yatırımcıya yer veremeyeceğimizin ispatı.

Yapılınca 2. Kdz. Ereğli OSB'de 3-4 Bin Kişi Çalışacak

Kdz. Ereğli'nin 2. OSB'nin, Kdz. Ereğli ve Alaplı OSB'nin arasında kalan alana yapılması planlanıyor. 194 hektarlık alan yani 1 milyon 940 bin metrekare. Bugün tersanelerde 1000 kişi çalışıyor. Eğer ilçenin 2. OSB Projesi hayata geçilirse burada 3-4 bin kişi çalışacak.

Kdz. Ereğli'ye 2. OSB Kurulması İçin Artık İş Bakanlık'ta

Zonguldak Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz ve Zonguldak Bölge Milletvekillerimizle Kdz. Ereğli'ye 2. OSB yapılması konusunu da görüştük. Sanayi Bakanılığı Zonguldak İl Müdürlüğü'ne tahsis için yazımızı yazdık. OSB Genel Müdürlüğü de yazımızı aldı. İş artık bakanlıkta.

Yapılacak OSB'nin Ara Sanayi İşçisi İhtiyacı da EML'den

Bunun yanında OSB'nin ara sanayi işçisi ihtiyacı, Kdz. Ereğli Endüstri Meslek Liselerinden temin edilecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kdz. Ereğli TSO arasında yapılan protokol gereği pilot okul durumdaki Endüstri Meslek Lisesi ile bu sorunu çözeriz.

Bölgemizdeki İş Dünyası için TPOA İle İşbirliği Yapmalıyız

Sakarya Doğalgaz Sahasında keşfedilen 540 milyar metreküp doğalgazın Filyos bölgesinden karaya çıkartılaraki şebeye bağlanması, bölgemiz için sevindirici bir gelişme. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) yapacağı yatırım ve yürüteceği operasyon; yan sanayi, faydalanacağı işletmeler ve servis sağlayıcılar gibi üyelerimiz için potansyel vaat ediyor.

TPAO Yönetimiyle Bölge Odaları Arası Üst Düzey Bağlantı

Bölgemizdeki iş insanlarının oluşacak bu potansiyelden yeterince faydalanması için TPAO Yönetimiyle bölge odalarımız arasında üst düzey bağlantı kurulmasına ihtiyaç var. Bu istek ve taleplerimizi gerek AK Parti Zonguldak Milletvekillerimiz Polat TürkmenAhmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar'a, gerekse Valimiz Mustafa Tutulmaz'a da bildirdik. Tersanelerimiz de bu işbirlğinden faydalanacak.

Tekno Parkın, Kdz. Ereğli Subaşı'na Yapılması İstiyoruz

Kdz. Ereğli OSB Yönetimi ve Valimiz Mustafa Tutulmaz ile toplantı yaptık. Tekno Parkın, Kdz. Ereğli Subaşı'na yapılması ile ilgili konuda gündemizdeydi. Zaten Zonguldak'ta Bülent Ecevit Ünversitesi'nin sahpliğni yaptığı Zonguldak Tekno Park AŞ Projesi yürüyor. Güzel işler yapıyorlar. Bazı projelrin patentlerini de aldılar. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Kdz. Ereğli olarak ihtiyacımız var. İlçemizde girişimci, akıllı birçok gencimiz var. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.