Çalışma Meclisi 9 yıl aradan sonra toplanıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Çalışma Meclisini "taşeron, kıdem tazminatı, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi ve istihdam" konularını görüşmek için toplantıya çağırdı.

Gündem Yayın: 26 Mart 2013 - Salı - Güncelleme: 26.03.2013 16:06:35
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
Takip EtGoogle News

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çalışma Meclisini ''taşeron, kıdem tazminatı, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi, sendikal örgütlenme, toplu iş sözleşmelerinde yetki, iş sağlığı ve güvenliği ile istihdam'' konularını görüşmek için eylül ayında toplantıya çağırdı.

Bakan Çelik imzasıyla sosyal taraflara gönderilen yazıda, Bakanlığın teşkilat ve görevleri hakkındaki kanunda Çalışma Meclisinin yılda bir toplanması hükmü yer aldığı belirtilerek, Meclisin çalışma hayatının düzenlenmesi, işçi ve işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı tedbirler alınması, mevcut ve muhtemel meseleler ile çözüm yollarının araştırılması amacıyla toplandığı ifade edildi.

İlk toplantısını 1947 yılında yapan Çalışma Meclisi, en son 2004 yılında ''istihdamın artırılması, kayıt dışı işçiliğin önlenmesi ve kıdem tazminatı fonu'' konularını ele almıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.