Cami için arsa takası !

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Ereğli’ye yapılacak caminin yaşama geçmesi için belediyeye arsa takası önerildi

Gündem Yayın: 30 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 30.07.2021 19:21:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Kdz. Erdoğan’ın yapılacak cami konusu, kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun, “önceliğimiz cami değildi” şeklindeki açıklamasından sonra yeniden gündeme oturdu.

Çorumluoğlu’nun açıklamasını yalanlayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, caminin öncelikli olduğunu yineledi.

Ancak caminin nereye yapılacağı konusu halen de netleşmiş değil.

Yeni Ufuk’un güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye, caminin projesi hazırlandı. Caminin yapımının bazı işadamları tarafından üstlenileceği de öğrenildi.

Cami nereye yapılacak ?

Caminin nereye yapılacağı sorununun çözümü için Zonguldak valisi Mustafa Tutulmaz’ın organizasyonunda Ereğli’de 28 Haziran’da 2021’de geniş kapsamlı bir toplantı yapılmıştı. Toplantıya vali Tutulmaz’ın dışında CHP milletvekilleri Ünal Demirtaş ile Denizyavuzyılmaz’ın yanısıra Ereğli kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İyi Parti ilçe başkanı Evrim Balbaloğlu, MHP İlçe başkanı Rahman Demirtürk katılmışlardı.

Toplantının içeriği tutanağa bağlanmış, ancak kamuoyuna detaylı bilgi verilmemişti.

Tutanakta neler var ?

Yeni Ufuk, tutanakta yer alan bazı bilgilere ulaştı.

Buna göre, toplantıda sadece cami konusu ele alındı. Kaymakam Çorumluoğlu’nun ifadesinin aksine, müzakere edilen tek konu, caminin nereye yapılacağı konusu idi.

Sızan bilgilere göre, valilik, caminin kent meydanı arsasının bir bölümüne yapılmasını önerdi. Teklife göre; kent meydanına iki katlı otopark ve onun üzerine cami yapılacak; alanın bitişiğindeki askeri lojmanların yerine yeni lojman yapılarak 9.292 metrekarelik alan belediyeye tahsis edilecek, askeri lojmanların bitişiğindeki hazineye ait köy minibüslerinin bulunduğu 3.519 metrekarelik alan da belediyeye verilecekti.

Belediye Başkanı posbıyık ise, bu öneriyi yanıtlamadan, caminin sahilde denizin doldurulması ile kazanılacak alana marina ile birlikte yapılmasını önerdi.

Sızan bilgilere göre, toplantıda belediyenin Yeni Sahil Projesi görüşülmedi.

Yeni Ufuk’un güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Posbıyık’ın valilik önerisini kabül etmemesi halinde projenin iptali yoluna gidilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.