Çelikten sergi gezilmeye değer..

Erdemir tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda yer alan eserler, hazırlanan bir sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ekonomi Yayın: 22 Eylül 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 22.09.2021 20:26:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Bu yıl 6.sı gerçekleştirilen yarışma ile ülkenin sanat eğitimine katkı sağlamayı ve heykel sanatının gelişmesinde rol oynayacak genç yetenekleri desteklemeyi amaçlayan Erdemir’in, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile birlikte düzenlediği yarışmaya 9 üniversiteden 73 öğrenci 97 eserle katıldı.

Değerlendirme sonucu heykeller birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra mansiyon, jüri özel ödülü ve Erdemir özel ödülü kategorilerinde ödüllendirildi.

Yarışmada birinciliği Ozan Dursun, ikinciliği Gülfidan Soyuğur, üçünlüğü de Ömer Kasımoğlu’nun eserleri elde etti.

Erdemir Kültür Merkezi'ndeki sergide, çelikten yapılan birbirinden güzel ve çarpıcı eserler beğeni topladı.

Sergi açılışına Zonguldak Valisi Mustafa TutulmazKaradeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet YapıcıKaradeniz Bölge ve Garnizon Komutanı  Tuğamiral Niyazi Uğur Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yakup Yılmaz ve Ereğli Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Arslan Keleş  yanı sıra, kent protokolü, bazı bürokratlar ve siyasîler de katıldı.

Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’ın ev sahipliği yaptığı serginin açılış töreninde kurdele, protokol tarafından kesildi. Vali Mustafa Tutulmaz, eserleri tek tek incelerken, emeği geçen herhese teşekkür etti. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.