CHP İlçe Başkanı'ndan Uyarı!

Teknoloji Yayın: 13 Ocak 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 13.01.2020 19:54:03
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News
Kdz. Ereğli'nin şehir içi ve şehirler arası trafik akışının en yoğun olduğu Elmatepe Mahallesi girişinde, 13 Ocak günü meydana gelen trafik kazasında, biri ağır olmak üzere iki kişinin yaralanması sonrası mahalle halkının yoğun tepkisine neden oldu.  Olaydan kısa bir süre sonra Elmatepe Mahallesi’ne giden CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, mahalle sakinleri ile birlikte basına buradaki trafik sorununun oldukça ciddi olduğu konusunda bir açıklama yaptı.

  Akşam saatlerinde  Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Gökhan Günay ve çok sayıda ilçe örgütü yöneticileri ile birlikte Elmatepe Mahallesi’ne giderek, Mahalle Muhtarı Yüksel Erkez ve mahalle sakinleri ile görüş alışverişinde bulunan Eylem Ertuğ Ertuğrul, günümüzde her türlü imkana sahipken Elmatepe Mahallesi girişine bir alt geçit yapılmaması  yada trafik lambalarının konulmamasından ötürü  birçok kazanın meydana geldiğini, trafik kazalarında ise insanların hayatlarını kaybedip yaralanmalarının açıklanabilir  bir durum olmadığını söyledi.

https://youtu.be/lVOei62FFHk

Burası Kdz.Ereğli'nin Kanayan Yarası

Trafik kazasının gerçekleştiği ve iki vatandaşın yaralandığı noktada bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı özetle şunları söyledi:  “Elmatepe’de, bundan önce de meydana gelen ciddi ve ölümcül trafik kazalarından birini daha yaşadık. Sinyalizasyon ve üst geçit olmadığı için mahalle girişinde karşıdan karşıya geçmek isteyen insanlar malesef trafik kazası geçirdiler. Birinin beyin kanaması geçirdiği ve çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu bildirildi. Burası artık Karadeniz Ereğli’nin kanayan yarası.

Bu Yetkililere bir uyarıdır.

Burada bir üst geçit yapılması girişimi olmuştu; fakat Erdemir’in yüksek gerilim hatlarının tehlike oluşturduğu gerekçe sürülerek  bu çalışma tamamlanamamıştı. Madem buraya bir üst geçit yapılmasına izin verilmedi, en azından sinyalizasyon sistemi kurulmalıydı. Bunun için imza toplandı; belediyemiz tarafından da girişimler yapıldı.  Buradan sorumlu olan Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından hala bu sinyalizasyon yapılmadı.  Bu çağda,  basit çalışmalarla giderilebilecek sorunlar yüzünden de insanlarımızın canlarının yanmasını istemiyoruz. Bu tür kazaların meydana gelmesini istemiyoruz. Buradan sorumlu olan yetkililerin hızlı bir şekilde sinyalizasyon çalışmasını gerçekleştirerek Elmatepe Halkının güvenli bir şekilde karşıya geçmesinin sağlanmasını istiyoruz. Bu noktada da yetkililerin dikkatini çekiyoruz. Bu, bundan sonra yapılacak hareketler için de bir uyarıdır. Biz bu noktaya sinyalizasyon, üst geçit ya da alt geçit yapılabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bu çalışmanın bugüne kadar yapılmamış olmasını da protesto ediyoruz.”

Daha sonra bir araya gelen Ertuğrul ve CHP’li yöneticiler, mahalle halkının, haklı taleplerini dile getirmek amacıyla bundan sonra yapacakları her girişime de mahalle halkına tam destek vereceklerini kaydettiler.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.