"CHP'li olduğum için kredi alamadım"

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Ellerinde sihirli değnek olmadığını belirterek, “7.5 yıldır görevdeyiz işçilerimizin belediyeden bir gün alacakları yok. Bizim göreve geldiğimizde 3-4 ay içeride işçilerin alacağı vardı. Her iş maddiyatla oluyor. En güzelini de yapmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz günden bu yana her mahallede çalışma yaptık. Alaplı’nın her bölgesinde hizmeti yaptık. Ben sizden daha fazla Alaplı’ya hizmet etmek istiyorum. Zaten hizmet yapmaya geldik. Sanki kasamız doluda yapmıyoruz. CHP’li belediye olduğumuz için 4 Milyon TL’lik asfalt kredisini 4 aydır çıkaramadık” dedi.

Siyaset Yayın: 02 Eylül 2021 - Perşembe - Güncelleme: 02.09.2021 18:03:48
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News
Alaplı Belediye meclisinin Eylül ayı olağan toplantısında Alaplı Belediye Başkanı Tekin ile AK Partili Belediye Meclis Üyeleri arasında asfalt kredisi, sosyal tesisler konusu ve Düzce Belediyesinden alınan 500 Bin TL’lik hibe konusunda zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.
 
Geçen Mayıs ayında meclis toplantısında asfalt için alınan kredi yetkinin akıbetini önerge ile soran Ak Partili meclis Üyelerine Tekin, “Mayıs ayında aldığımız kredi yetkili konusunda o gün İller bankasında başvururmuz yaptık. 4 Milyon TL’lik o gün bugündür bekliyoruz. Genel Müdür ve Daire Başkanları sel ve afetler için bölgelerde olduğu için görüşme şansımız olmadı ama bir kez genel müdür CHP’Li belediye olduğumuzu ima eder gibi oldu. O yüzden kredi gecikti” ifadelerini kullanınca AK Partili Alaplı Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Öztürk, Yaşar Karacan ve Mehmet Yaman duruma yüksek sesle itiraz ederek, “Kimmiş size bunu ima eden Genel Müdür gidelim bölge Milletvekillerimizide yanlarına hesabını soralım. Öyle bir şey olma şansı yok” şeklinde konuştular.
 
Tekin belediyenin en iyi şekilde idare edildiğini belediyeye yapılan her hizmete camii önünde araç-gereç olsun gerek bakanlara, gerekse yardım yapanlara teşekkür ettiklerini anlatarak,1 Ben belediyemize hizmetleri kişisel diyaloglarımla alıyorum. Düzce Belediyesinden de yardım aldık. Hatta Karşıyaka sahiline Faruk Özlü’nün ismini de vereceğiz. Alaplı’nın en büyük sorunlarından biri asfalt bu krediyi bekliyoruz. Bu kredinin mutlaka çıkarılması gerekiyor. En önemli sorun asfalt. Ama 4 aydır bu krediyi alamadık. Her şeye rağmen belediyede çalışmalarımız sosyal tesislerde olsun, belediye aralarında olsun, devam ediyor. Bu işler maddiyatla oluyor. Kasa para dolu da biz mi yapmıyoruz nasıl dönüyor? Göreve geleli 7.5 yıl oldu işçilerimizin bir gün alacağız. Hatta bizim göreve geldiğimizde asgari ücret alıyorlardı. Biz en az 3.600 TL maaş veriyoruz. Elimizde sihirli değnek yok. Bunun yanında hizmet yapıyoruz. Bu işler maddiyatla oluyor. Bütçeden paramız artıkça, yettikçe zaman zaman yapıyoruz.” Şekilde kendini savundu.
 
AK Partili Meclis Üyeleri Çay bahçesi ve diğer tesislerin ya zamanda plansız yıkıldığını savunarak, Başkan Tekin’e çeşitli eleştiriler de yönettiler.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.