Çorumluoğlu'ndan 2019 değerlendirmesi...

Asayiş Yayın: 15 Ocak 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 15.01.2020 19:49:40
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News
Kaymakam Çorumluoğlu makamında düzenledeği basın toplantısında gazetecilerle biraraya gelerek 2019 yılını değerlendirdi. 

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yatay mimari

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Kampüsü konusunda avam projesinin İTÜ tarafından çizildiğini ve gerekli değişikliklerin yapıldığını belirten Kaymakam Çorumluoğlu, yarın Vali Erdoğan Bektaş, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ETSO Başkanı Arslan Keleş,  BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı ile yapılacak toplahtı sonrası proje kapsamında startın verileceğini kaydetti. 

Söz konusu kampüs temelinin en kısa sürede atılacağını hatırlatan Çorumluoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği tarzda yatay mimari ile 3 katı geçmeyecek şekilde fakültelerin yapımına başlanacağını anlattı. 

İlçedeki özel yurtlar da ekonomik sıkıntıda

Kaymakam Çorumluoğlu, "6 yıldan beri yapılmayan üniversite kampüsü ile birlikte öğrenci sayısını arttırılmalıyız ki, yurtlar da artsın. Bugün özel yurtlar ekonomik sıkıntıda. 100 öğrencisi olan yurttaki sayı 40'a düşüyor. Ereğli'ye KHK'da gelmeli. Herkes çocuğunu özel yurtlara veremiyor. Bu işin finansmanı el birliği ile sağlayacağız. Erdemir'de olacak, hayırseverler de, ticaret ve sanayi odası da. Temel atmadan bu işler yürümüyor.

2 tersaneye tahsis yapıldı, işçi sayısı artacak!

İlçemizde tersanelerde canlanacak. 4 tersaneden Ustaoğlu ve Ereğli Gemi olmak üzere 2 tersanenin tahsisi ve tapusu milli emlaktan çıktı. Bu tapu ile sipariş aldıklarında bankalara teminat verebilecekler. Tersanelerdeki işler açılıyor. Şu an bazı tersanelerde 800-1000 kişi çalışıyor. 2007'li yıllarda 7 bin kişinin çalışması günlerine geri dönülmesinin ışığı var. Ereğli'nin çocuğu gidiyor, Tuzla'da çalışıyor. 

Bozhane Limanının bölgeye taşınması gerekiyor 

Tersanelerle birlikte Ereğli Belediyesi'ne ait Bozhane Limanı'nın da o bölgeye taşınması gerekiyor. Çünkü ben halkımızın güvenliği için Bozhane Limanı'na TIR'ların girip çıkmasını istemiyorum. Bu tırlar hem sahil yolunda trafiği kitliyor, hemde vatandaşın güvenliğini tehdit ediyor. Geçen gün Tatoğlu Kültür Merkezi'nden sahile yarım saatte ancak gelebildim. 

RTE'de "Erdemir Ereğli'ye yüzünü dönmeli' dedi

Erdemir ve belediye arasında zaman zaman yaşanan yaşanan gerginliğe ve kavgalara taraf değilim. Erdemir'in bugün yaptığı yanlış olabilir, belediyeninin de haklı tarafları olabilir. Bizim de ilçemiz adına limanı tahsis ettiğimiz Erdemir'den bazı beklentilerimiz var. Ereğli'ye gelen Cumhurbaşkanımız Erdoğan buradaki konuşmasında, "Erdemir Ereğli'ye yüzünü dönmeli' dedi. Kimsenin bu sözün üstüne söz söyleme imkanı var mı? Ben hem belediye, hemde Erdemir adına olumlu gelişmelerin olacağını biliyorum. 

İlçede trafik konusunda zayıfız ve sınıfta kaldık

Ereğli'nin trafiği konusunda bizlerde gerekli çalışmaları yapıyoruz ancak bu konuda başarısız olduğumuz yerler var. İlçemizde trafik konusunda bir keşmekeş yaşanıyor. Özellikle şehir merkezinde bir ihmalkarlık var. Yeni emniyet müdürümüz de atandı. Bu şehirde kavşaklara araç park ediliyorsa bunda bizimde ihmalimiz var. Özellikle Meydanbaşından Atatürk Anıtı önüne kadar ciddi bir trafik tıkanması yaşanıyor. Trafik konsunda zayıfız ve sınafta kaldık. Herkes kurala uyacak. Uymayanlar da ağır cezalarla karşı karşıya kalacak. 

Elmatepe'de ciddi bir sıkıntı var. Çözüm üstgeçit

Elmatepe'de ciddi bir sıkıntı var. İlçemizde trafik kazalarında yaşanan can ve mal kayıplarına üzülüyoruz. Burada geçen gün canlarımız yandı. Kent Konseyi Başkanı ve CHP Ereğli İlçe Başkanı ile birlikte açıklama yapıldı. Saygı duyuyorum. Bizde Valimiz ile oradaki  durumu ve sıkıntıyı yerinde gördük.  Çözüm ise buraya bir üst geçit yapılması. Tellere karşıyım ama amacımız buraların tel örgülerle kapatılarak vatandaşımızın canının yanmasının önlenmesi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.