Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kdz. Ereğli'ye müjde vermişti!

2021 yılında bitirilmesi hedeflenen, Adapazarı, Karasu, Akçakoca, Ereğli, Bartın Limanı Demiryolu Projesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde vermişti!..

Ekonomi Yayın: 14 Eylül 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 14.09.2020 17:05:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Arifiye-Karasu Demiryolu inşaatının 2021 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Bu sebeple Zonguldak-Ereğli-Akçakoca hattıDemiryolunun bir an önce gündeme alınması isteniyor.

Zonguldak-Kozlu-Kdz. Ereğli-Akçakoca-Arifiye-Karasu Demiryolu 

Zonguldak-Kozlu arasında mevcut olan demiryolunun rehabilite edilerek Kdz. Ereğli’ye oradanda Akçakoca’ya uzatılarak Arifiye-Karasu Demiryolu ile birleştirilmesi bekleniyor.

Karadeniz Ereğli ,Ankara–Ereğli Demiryolu Hattı Kanunu çıkarıldı

13 Aralık 1925 tarihinde 1314 sayılı 'Kömüre Giden Demiryolu' adıyla Irmak–Filyosve Filyos–Ereğli  olmak üzere, iki kesimden oluşan “Ankara–Ereğli Demiryolu Hattı” Kanunu çıkarıldı. 

Kanun kapsamında 1927 yılında demiryolu Filyos’a iskele yapılırken liman yapılması da düşünülmüş, fakat demiryolunun Kdz. Ereğli’ye bağlanacak olması nedeniyle bu düşünceden vazgeçilmişti.

Filyos Limanı'ndan, Karadeniz Ereğli Limanına bağlanması isteniyor

 
Mega Endüstri Bölgesi olan Filyos Limanının Kdz. Ereğli Limanına oradan da Akçakocaüzerinden Karasu Limanına bağlanması isteniyor. Bu sayede hat boyunca lojistik hattının güçlendirilmesi, bu istikametteki sanayi tesislerinin ihtiyacın giderilmesi bekleniyor. Ayrıca yolcu taşımacılığının da başlaması ile bölgenin ivme kazanması hedefleniyor.
 
Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Ereğli'ye geldğinde müjde vermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanKdz. Ereğli'ye geldğinde Ereğli'ninde içinde bulunduğu demiryolu hattı konusunda, 'Bir diğer projemiz de Adapazarı, Karasu, Akçakoca, Ereğli, Bartın Limanı Demiryolu Projesisidir. Yapımı devam eden Adapazarı, Karasu Limanı demiryolu projesinin devamı olacak hattın etüt çalışmaları da sürüyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.