Defineyi bulunca talan ettiler.

Son dönemde sektör haline gelen ve yurt dışından yoğun talep gören, sağlık ve çay sektöründe yoğun talep gören, ederi yüksek Defne yaprağını belirli şartlar dahilinde izin alarak toplamak için gelen sigortasız çalışan Afgan işçiler, adeta denetimden mahrum kalmış alanlarda define bulmuş gibi Kdz.Ereğli'deki mahalle arazilerini talan ediyorlar.

Gündem Yayın: 06 Mayıs 2021 - Perşembe - Güncelleme: 06.05.2021 21:13:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Son dönemde sektör haline gelen Defne yaprağı toplayıcılığının denetimden yoksun devam etmesi Kdz.Ereğli Kırmacı mahallesi sakinleri tarafından tepki topluyor.

Hiçbir izin almadan vatandaşların tapulu arazilerine tecavüz eden, çitlerini yerlerinden söküp, normalde yasak olduğu halde, defne ağaçlarını kökünden söken çoğu afgan uyruklu toplayıcılardan bezen mahalle sakinleri yetkililerden yardım bekliyor..

Yeni Ufuk'un whatsapp ihbar hattına gelen görüntülerde, toplayıcıların defne ağaçlarını kökünden sökerek yapraklarından ayırdığı, gövdeyi ise odun olarak istifledikleri görünüyor. Ayrıca bir vatandaşın 'Tapulu arazidir. İzinsiz girmek yasaktır.' tabelasını da yerinden sökerek dikenlere attıkları görünüyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.