Demirtaş, yeni bir il çıkması hiç iyi fikir değil!..

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın "Ereğli ya il olsun ya da Düzce'nin ilçesi olsun" şeklindeki açıklamasının doğru olmadığını ifade etti.

Siyaset Yayın: 17 Kasım 2020 - Salı - Güncelleme: 17.11.2020 21:11:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Yıllar önce Bartın ve Karabük 'ün Zonguldak'tan ayrıldığını belirten CHP'li Milletvekili Ünal Demirtaş "Zonguldak'ın içinden yeni bir il çıkması hiç iyi bir fikir değil" dedi.

CHP'li Milletvekili Demirtaş'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle;

"Zonguldak Cumhuriyet’imizin ilk kenti ve ilk sanayi kentidir. Taş kömürüyle ve sanayi ile var olmuştur. Ama 91’de ilk madenci yürüyüşünden sonra Zonguldak’ı 3 ‘e böldüler. Bartın ve Karabük bölündü ve Karabük, Bartın ili çıktı.

Partimizin o yönde görüşü felan yoktur!

Bu hiç de iyi olmadı. Küçük bir ile dönüştük. Zonguldak tekrar içinden başka bir il çıkartılması son derece yanlış bir durumdur. Bunları benim kabul etmem mümkün değil. Belediye Başkanı’mızın kendi kişisel düşüncesidir. Partimizin o yönde görüşü falan yoktur.

Ülke ve Zonguldak ekonomisi küçüldü!

Netice itibariyle Zonguldak Cumhuriyet’in ilk kentidir. Zonguldak’a gereken önem ve değer verilmesi gerekirken Ak Parti döneminde Zonguldak’a gereken önem ve değer verilmemiştir. Bundan dolayı Zonguldak ekonomisi küçülmüştür.

Ak Parti döneminde nüfus 627 bin iken 596 bine düştü. 30 bin civarında Zonguldak nüfusu düşmüştür. Bu rakam çok daha yüksek çünkü 2002 yılında Zonguldak’ın nüfusuyla Türkiye nüfusunu kıyasladığımızda, Türkiye nüfusu 65 milyon 2002 yılında şuanda 83 milyon 600 bine çıkmış durumdadır.

Başkan bir çıkış yolu ortaya koyuyor

Türkiye’deki ortalama nüfus hızını Zonguldak’a yansıtmamız halinde Zonguldak’ın nüfusun arttığında 850 bin civarında olması gerekiyor. Zonguldak’ın ekonomisi Ak Parti iktidarı döneminde küçüldü. Ve vatandaşlarımız göç etmek zorunda kaldı. Bundan kaynaklı. Bizim Belediye Başkan’ımızda aynı zamanda Ereğli ekonomisinde küçüldü bu iktidar döneminde. Bundan dolayı kendisine göre bir çıkış yolu ortaya koyuyor.

Bartın ve Karabük, Zonguldak’a bağlanmalı

Ama bu doğru bir çıkış yolu değil. Zonguldak’ın tam tersine mümkünse Bartın ve Karabük’ü tekrar Zonguldak’a bağlayarak, Zonguldak’ın tekrar büyük bir il haline getirilmesi gerektiğini düşünüyorum."

CHP'li Milletvekili Demirtaş'Kdz. Ereğli'nin Düzce’nin ilçesi olsun' görüşü hakkında ise "Bence gene orda başka bir kinaye var. Temenni değil aslında. Ama tabi ki farklı şeyler olabilir" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.