Doğaya deva oldular..

Deva Partisi Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı Doğa'ya Saygı adıyla bir etkinlik düzenleyerek; pandemi sürecinde doğaya atılan atıkları toplayarak farkındalık yarattı.

Siyaset Yayın: 01 Aralık 2020 - Salı - Güncelleme: 01.12.2020 19:04:23
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Konuyla ilgili Deva Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Handan Aktimur'un yaptığı açıklama şöyle:

Pandemi sürecinin yarattığı tüm olumsuz şartlara ve hayat karmaşasına rağmen DEVA  Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı olarak parti programımızda gündeme  aldığımız sorunları ve çözüm önerilerimizi hayata geçiriyoruz, çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz.

İnsanoğlu olarak ürettiğimiz atıkların, çevre ve insan sağlığı için bir tehdit olmaktan çıkartılarak, ekonomi için bir girdiye dönüştürülmesini amaçlayan atık yönetimi stratejimiz “sürdürülebilir kalkınma” yaklaşımımızın temellerinden birini oluşturmaktadır.

Vatandaşlarımızın sağlık ve refahının çevre ile ilgili risklere karşı korunması için, kirliliğin önlenmesi ve doğal kaynakların ekolojik dengeye uyumlu biçimde kullanılması temel hedefimizdir.

Temiz bir çevrenin şart olduğu bilinciyle, bir haftalık süreçte DEVA PARTİSİ Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı olarak; Soğanlı Suyu ve Köseağzı mevkilerinde doğaya atılmış yaklaşık 400kg. atık topladık.  Bu atıkların 90’ı plastik atıklardan oluşuyordu. Plastiğin büyük bir çoğunluğu biyolojik olarak ayrışamıyor ve doğada çözünme süreçleri 400 yıldan daha uzun sürüyor. Plastik atıklar sadece doğayı ve denizlerimizi değil canlı yaşamını da tehdit ediyor.

DEVA Partisi olarak, okul öncesi eğitimden başlayarak bireylere pratik alışkanlıkları oluşturmayı hedefleyen, güçlü bir çevre eğitimi bilinci verilmesini sağlayacak programları hazırladık. Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı olarak bu doğrultuda etkinliklerimizi çocuklarımızla birlikte gerçekleştirdik. Böylece yaşayarak öğrenme ve çevre bilinçlerini geliştirme, harekete geçirme yönünde olumlu adımlar atmış olduk.

Ne yazık ki günlük yaşamımızda gözardı ettiğimiz Çevre’miz, biz farkında olmadan can çekişiyor. Vurdum duymazca kirlettiğimiz denizlerimiz her türlü atığı içinde tutmamış kıyıya atmış; Köseağzı bölgesinde topladığımız atıkların arasında plastik ayakkabılar, teneke kutular, oltalar vardı. Soğanlı suyu mevkiinde ise bebek bezleri, şişeler vardı. Biz toplum olarak temiz olmakla, evimizi her gün temizlemekle övünürken çevremize bu kötülüğü nasıl yapabiliyoruz.

COVİD-19 Pandemi döneminde DOĞA’ya SAYGI etkinliklerimizi yasal düzenlemelere uygun olarak sürdürmeye devam edeceğiz. Soğanlı suyu mevkii çalışmamızda bizlere destek veren çevre duyarlılığına sahip  Zonguldak Volkswagen Dayanışma Derneği (ZONVOS) a teşekkür ediyoruz ve aynı duyarlılığa sahip tüm sivil toplum kuruluşlarını birlikte çalışmaya davet ediyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.