EDOBİS Derneği Başkanı Yekta LAFCI'dan müjdeli davet var..

Türkiye'de ilk olan "Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu (TÜBİDEF)" kuruldu.

Yayın: 24 Eylül 2021 - Cuma - Güncelleme: 24.09.2021 22:24:37
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Bir çok ilde faaliyet gösteren, doğa sevenler, çevre koruma gibi amaca sahip, Kdz.Ereğli'de faaliyetini sürdüren Yekta Lafcı'nın başkanlığını yaptığı (EDOBİS) Karadeniz Ereğli Doğa ve Bisiklet Gezginleri Derneği'nin de aralarında bulunduğu,  bisiklet sever dernekleri bir araya gelerek, uzun çalışmalar sonucunda  federasyon kurdu. 26 Ağustos 2021 tarihinde kurulan ve  ismi "Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu (TÜBİDEF)" olan federasyonu tanıtma amaçlı EDOBİS Başkanı LAFCI  davet duyurusu yayınladı.

 

Duyuru şöyle: 

KAMUOYUNA  DUYURU
 
 
Bizler, aşağıda isimleri belirtilen dernekler olarak yıllardır eksikliğini hissettiğimiz ve daha etkili bir sivil toplum örgütlenmesi ihtiyacını karşılayacağına inandığımız Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu TÜBİDEF’i uzun süren çalışmalar sonrasında 26 Ağustos 2021 tarihinde kurduk.
 
Federasyon olarak; STK’lar, kamu, özel sektör, yerel, ulusal ve uluslararası kurum, kuruluşlarla işbirliği yapmak yoluyla toplumsal duyarlılık ve farkındalığı arttırarak, çevre ve doğanın korunması, ekonomiye sağladığı katkılar açısından sürdürülebilir bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanımını yaygınlaştırmayı, bisiklet kullanıcılarının trafikteki haklarının iyileştirilmesi ve güvenli bisiklet altyapı hizmetlerinin sunulması için girişimlerde bulunmayı, bisikletli yaşam politikaları oluşturmayı, bisiklet turizminin geliştirilmesi için çalışmalar yapmayı ve tüm bu alanlarda geliştirici adımlarla ilerleyerek ülkemizde tüm bisiklet derneklerinin ve bisikletlilerin sesi olmayı amaçlıyoruz. 

Bizimle  birlikte aynı amaçla mücadele edecek tüm dernekleri 28 Eylül’de Ankara’da gerçekleşecek Federasyon tanıtım toplantısına davet ediyoruz.


Adres : Kızılay, Atatürk Blv No 18, 06050 Altındağ/Ankara  Yer: Ankara Kent Konseyi Kabul Salonu   Saat : 13.00

Etkinlik : Bisikletlerle Anıtkabir ziyareti: 16.00

Kurucu Üyeler:
Adana: Adana Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü
Ankara: Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği
Malatya: Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği
Mersin: Mersin Bisikletli Gezginler Derneği
Muğla: Muğla Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği
Sakarya: Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği
Zonguldak: Karadeniz Ereğli Doğa ve Bisiklet Gezginleri Derneği

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.