Erdemir'e işçi alımı 6 ay sürmeye devam edecek..

Yakup Yılmaz; 'Her ay 20-30 arası gencin alınacağını düşünüyoruz. Bu alımlar 5-6 ay peyder pey sürecek gibi görünüyor.'....

Gündem Yayın: 14 Nisan 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 14.04.2021 16:36:04
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yakup Yılmaz, Yeni Ufuk’un sorularını yanıtladı. İşte Sorular ve Yakup Yılmaz'ın verdiği  yanıtlar şöyle:

Yeni Ufuk: Cumhurbaşkanı Kdz. Ereğli’ye gelecek mi? Kdz. Ereğli’ye gelmesini en çok neden istersiniz ?

Yakup  Yılmaz:Her vatandaş gibi ben de isterim tabi. Gelmesi iyi olur. Ancak gelip gelmeyeceği konusunda bilgim yok.

Yeni Ufuk: Sayın cumhurbaşkanının daha önceki gelişinde bir açıklaması vardı. Erdemir’e 1000 işçi alınacağına ilişkin sizde bu konuda müjde vermiştiniz. Bu konuyla ilgili görüşlerinizi almak istedim.

Yakup Yılmaz: Sayın Cumhurbaşkanının Karadeniz Ereğli’miz de istihdamın önünü açması bizi tabiki sevindirir. Kim mutlu olmaz ki!

Yeni Ufuk: Bu ara gündemde, Oypa’lılar kadroya alınacak mı alınmayacak mı? Tartışması var.

Yakup  Yılmaz: Evet Oypa’lılar konusu şöyle: bazı kriterler koydular. 2007-2008 döneminde Meslek lisesi mezunu Meslek yüksek okulu metalürji bölümü mezunu 18-25 yaş arasında gençlerin alınması. Yalnız sadece Oypa değil diğer müteahhit personel den de alınacağı söylendi.

Ayrıca Kdz. Ereğli içindeki gençleri de kapsayan bir alım bu. Biz de o dönemde kendi kriterlerimizi de ilettik. Bölgenin insanı olsun. Babaları burada çalışıp vefat eden insanların çocukları alınsın dedik. Bunlara bir ahde vefa gösterilsin dedik. O dönemde sıcak bakıldı. Şimdi bu arkadaşları yani kriterleri uyan arkadaşları sınava almaya başladılar.

Tabiki biz tüm personelin alınmasını isteriz tümünün bu şirkette emeği var. Kimi 10 yıllık kimi 15 yıllık. Biz bu alımdan bir gün önce insankaynakları ile görüştük. Ertesi gün form dağıtılmaya başlandı. Tabi biz yönetim kararına, şirketin almış olduğu kararlara müdahale edemiyoruz. 

Ancak temenni de bulunabiliriz. Biz yine de kriterlerimizi belirttik. Biz ancak üyelerimiz ile ilgili sorunlarda müdahele edebiliyoruz. Şimdi sınavlar yapılmaya başlandı. Sınavlarda mesleki bilgiler ile genel kültür soruları soruluyor.

Her ay 20-30 arası gencin alınacağını düşünüyoruz. Bu alımlar 5-6 ay peyder pey sürecek gibi görünüyor.

Yeni Ufuk: Peki kaç kişi alınacak?

Yakup Yılmaz: Tam kaç kişi alınacağını bilmiyorum. İhtiyaca göre alınacağını düşünüyorum. Açıklar belirlendikçe alımlar sürecek sanırım.

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.