'Erdemir özel endüstri bölgesi olursa Ereğli biter'...

Yayın: 09 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 09.01.2020 20:15:02
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

OYAK ve Erdemir yöneticilerinin Ereğli için yaptığı toplantı sonrası gündemden düşmesinden sonra Başkan Posbıyık'ın, " 'Erdemir özel endüstri bölgesi olursa Ereğli ve belediye biter' sözleriyle yine gündeme geldi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Yönetimi, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti. İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul’un Başkan Posbıyık’a destek mesajını açıkladığı ziyarette Başkan Posbıyık da ilçe gündemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Posbıyık'ın o açıklamalardan bazı sözleri ise yine ilçe gündeminde çok konuşulacak. İşte o sözlerden bazıları; 

Erdemir’i birçok konuda mahkemeye vermeye başladık

"Erdemir’i birçok konuda mahkemeye vermeye başladık. Ben hiç mahkemeye vermezdim, benim Erdemir’im, onların menfaati önemli diye. Onlar beni mahkemeye verirler. Ama biz de mahkeme yollarını açtık. Sadece belediye avukatları ile değil, İstanbul, Ankara’dan profesör avukatlarla hızlı bir sürecin içerisine girdik. İnanıyoruz ki hukuk yönünden başarılı olacağız.

Başarılı olamazsak zaten Ereğli bitmiş demektir 

Başarılı olamazsak zaten Ereğli bitmiş demektir. Şu anda hiç kimse su kesintisi konusunu anlamıyor. 95 kotuna indiği zaman suyu keserim, enerji üretirim, diyor. Su kesilince yarım saat, bunu Ereğli anlar ama su kesilmeyince kimsenin kaale aldığı yok. Son beş yılda 26 ay kuraklık geçirdik. Bu dönemlerde Ereğli’nin suyunu keseceğim, diyor. Gerçi ona cesaret edemezler ama kendimizi sağlama almamız gerekiyor.

Erdemir özel endüstri bölgesi olursa belediye biter

OYAK, Ereğli’de özel endüstri bölgesi yapmak için bir çaba içinde. Özel endüstri bölgesi yaptıkları zaman emlak vergilerimizi kesecekler, inşaat ruhsatlarını Çevre Bakanlığı’ndan alacaklar. Belediyeyle hiçbir işi kalmayacak. Belediyeye hiçbir katkısı olmayacak. Sadece hava kirliliğini verecek. Bunun için inanılmaz bir noktadalar. Basından okumuşsunuzdur, Üç AK Parti Milletvekili, İl Başkanı ve Sayın Fatih Çakır Ankara’ya gittiler. Sayın Sanayi Bakanı Varank çağırdı. Bu konuda çağırdıklarını biliyoruz ama teferruatını bilemiyoruz. Özel endüstri bölgesi olsun diye.

Belediye biterse, anahtarı OYAK’a vermek lazım 

Ben belli bir yaşa geldim. Hiçbir beklentim yok. Ama sizlere söylüyorum, burası özel endüstri bölgesi ilan edilirse, Ereğli Belediyesi bitti demektir. Anahtarı OYAK’a vermek lazım. Zaten Elektrik, Havagazı Tüketim Vergisinden 500 biner lira para geliyordu, o para gitti. Yatırım yapamıyoruz. Evet ben tecrübeliyim, Ereğli’yi ayağa kaldırdım, insanlar mutlu ama yatırım yapamıyorum.

Param yok. 500 milyar lirayla yatırım yapardık

Param yok. 500 milyar lirayla yatırım yapardık. Bir de özel endüstri bölgesi ilan edildiği takdirde çok kötü duruma düşeceğiz. Bu konuda hayli ilerideler. Sayın Savunma Bakanı devreye giriyor, Suriye’de savaş var, diyorlar, oralara kadar giriyorlar. Onların moralini bozmayın, endüstri bölgesi yapın gibi laflarla işi çevirmeye çalışıyorlar.

Çok tehlikeli bir süreçten geçiyor Kdz. Ereğli 

Çok tehlikeli bir süreçten geçiyor Ereğli. Bugün CHP’li bir belediye başkanı var, yarın kimin olacağını bilmiyoruz. Bütün siyasi partilerin bu konuda çaba içinde olması lazım. Ama bir sistem var, orası dağıldı diyorlar. Dağıldığı falan yok, platform çok iyi gidiyor. Onlar nasıl taktik yapıyorsa, biz de kendimize göre taktik yapıyoruz.

OYAK halledeceğim dediği için avans veriyoruz

Sayın Yönetim Kurulu Başkanı yılbaşından sonra bazı işleri halledeceğim dediği için onlara avans veriyoruz. Bekliyoruz. Dağıldığımızdan falan değil, yoksa platform gayet iyi gidiyor. Ama çözüm üretmekten ziyade tenkit etmek, nifak sokmak, bütün davaları bunlar. Biz bildiğimiz yolda devam ediyoruz.

Eylem Ertuğrul OYAK’a çok güzel bir tepki gösterdi

İlçe Başkanımız Eylem Ertuğrul OYAK’ın toplantısına gitmeyerek çok güzel tepki ortaya koydu. Takdirle karşıladık. Bu mücadeleyi Allah’ın izniyle kazanacağız. Sizler de kazanmak zorundasınız. Burada bir çocuk bahçesi yok, Erdemir’in. Çok açık ve net. Bir sosyal tesis dahi yapmıyorlar. İnanılır gibi değil, böyle bir şey olmaz. Bu milleti her gün zehirliyorlar, böyle dediğim zaman da bana kızıyorlarmış. Kızsınlar, ben de kızsınlar diye söylüyorum.

Tek başıma kalsam Erdemir önünde eylem yapacağım

Özel endüstri bölgesine gittikleri anda, tek başıma da kalsam Erdemir önünde eylem yapmaya başlayacağım. Benim gibi inanmış insanlar yanımda olursa memnun olurum. Ama eğer Özel Endüstri Bölgesi olursa belediyenin hakları korunmadan, tek başıma da kalsam Erdemir’in önünde her gün eylem yapmaya başlayacağım.

Yeni bir dönem başladı. Bizi uyuyor zannetmesinler

Ya gelecekler bizimle anlaşma, uzlaşma yapacaklar, ya da böyle ters giderse biz de onlar kadar güçlüyüz. Geçtiğimiz beş seneye bakmasınlar. Anayasa Mahkemesi’ne buradan avukatları göndermemişler. O durumlar geçti. Biz dışarıdan da avukat tutuyoruz. Protokole imza at demişler, adamlar imza atmış. O dönem bitti. Yeni bir dönem başladı, canhıraş bu işlerle uğraşıyoruz. Bizi uyuyor zannetmesinler."

Ertuğrul, diyalog kapısının daha da açılması gerektiğini, Ereğli Belediye Başkanının bulunmadığı bir toplantıda sonuca varılamayacağını sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.