Erdemir yatırımlara devam dedi...

Erdemir yatırımlara devam dedi...

Ekonomi Yayın: 20 Haziran 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 20.06.2020 23:58:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

OYAK bünyesindeki Erdemir’in, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü’nden 2013 yılı Mayıs ayında Malatya – Hekimhan’da yapacağı yeni yatırımlar için aldığı Yatırım Teşvik Belgesi’nin iptal edilmesi, Hekimhan’da daha önce yapılacağı açıklanan yatırımlardan vazgeçildiği yorumlarına yol açmıştı.

AK Parti Malatya Milletvekili ve MYKK Üyesi Öznur ÇalıkOYAK Maden Metalürji Grubu’nun ana şirketi olan Erdemir A.Ş.’nin sadece Hekimhan değil, Kuluncak’ı da içine alan Hekimhan – Kuluncak maden havzasında yatırımlarını büyüteceğini ifade etti.

Çalık, “Erdemir, yeni yatırımları ile Hekimhan’da yüzlerce insana istihdam olanağı sağlayacak. Bu yatırımlar bir yandan ülke ekonomisini, ihracatını ve demir –çelik sektörünü geliştirirken, bir yandan da bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak” dedi.

Hekimhan-Kuluncak havzasının Türkiye’nin en büyük demir yataklarına sahip olduğunu hatırlatan ÇalıkErdemir'in yerli ve milli kimliği ile Türkiye’nin stratejik sektörlerinde değer ürettiğini, Hekimhan’da kısa süre içinde fiilen başlayacak yeni yatırımların da bu katkıyı çok daha ileri bir noktaya taşıyacağını söyledi.

Firmanın çalışma alanında önemli miktarda kamulaştırma yaptığını söyleyen Çalık, “Teşvik başvurusu 2013 yılında yapılmış ve süresi bitince iptal edilmiş. Bu tamamen rutin bir süreç. Yeni teşvik belgesi süreci de başladı” ifadelerine yer verdi.

Erdemir'in Hekimhan ve Kuluncak havzasındaki yeni tesislerinin, demir cevherinin işlenmesi kapsamında, cevher zenginleştirme ve demir peletleme alanlarında yoğunlaşacağını kaydeden Çalık, “Hekimhanlı kardeşlerim rahat olsun, Erdemir yatırımlarını iptal etmedi. Tam tersine, istihdam kapasitesini büyütecek yeni yatırımlara başlayacak” diye konuştu.

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.