Erdemire karşı eylem yapacağız..

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın sık sık gündeme getirdiği, 'Erdemir'e karşı eylemlere başlıyoruz' söylemleri sonrası ETSO Başkanı Arslan Keleş'te Erdemir'e karşı eylemlere başlayacaklarını duyurdu!...***

Ekonomi Yayın: 29 Mart 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 29.03.2021 20:40:39
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan KeleşTSO binasında bir basın toplantısı yaparak gündem konuları hakkında basını bilgilendirdi.

Kira, elektrik ve kira borçlarını ödeyemedi

Arslan Keleş; “Devletimiz elinden geldiğince esnaflarımıza destek oldu. Fakat yeterli mi tabi ki değil. Bu desteklerden yararlanamayan birçok esnafımız var. Birçok arkadaşımız maalesef kira, elektrik ve kira borçlarını ödeyemedi.

Esnafımıza karşılıksız destek verilmeli

Bu konuda devletimizin kira desteği yeterli gelmedi. Esnafımıza kira, elektrik ve doğalgaz karşılıksız destek verilmesi devletimizden bekliyoruz. Kısa çalışma ödeneği konusunda da sürecin 2021 yılının sonuna kadar devam etmesini temenni ediyoruz.' dedi.

Pandemi sırasında devlet destekleri, fakülteler kampüsü, ERDEMİR ve TOBB’un çalışmaları konusunda bilgilendiren Arslan Keleş, gazetecilerin sorusu üzerine 2020 yılının başında katıldığı bir canlı yayında Ereğli’nin il olması konusunda sarfettiği sözleri yumuşatarak; “Ereğli’nin il olmasını isterim” dedi.

ELEŞTİRİLER HAKSIZ!

Zaman zaman bizleri eleştiriyorlar. Ama bunlar haksız ve iftira dolu eleştiriler. Bizler göreve geldiğimizden bu yana üyelerimiz için çalışıyoruz”

ALT SEVİYEYE İNDİRDİK

Pandemi dolayısıyla zor duruma düşen esnaflarımıza bir nebze yardım edebilmek için, üye aidatlarımızı en alt seviyeye indirdik. Arkadaşlarla ‘hiç almayalım’ şeklinde konuştuk. Ama yasa ve mevzuatlar buna izin vermiyor.

EĞİTİME DESTEK OLDUK

“Yine bu dönemde uzaktan eğitim almak zorunda kalan fakat tableti veya bilgisayarı olmadığı için evde eğitimini tamamlayamayan öğrencilerimiz için 120 adet tablet dağıtımı gerçeklkeştirdik”

FAHİŞ FİYAT ÇİMENTO VE DEMİRDE

Devlet gıda fiyatlarındaki fahiş fiyat uygulamasıyla alakalı ihbar olduğunda hemen marketlere baskın düzenliyor. Ama asıl fahiş fiyat uygulanan çimento ve demir fiyatlarına bakmıyor. Çimento ve demir 2 katı fiyata satılıyor. Müdahale eden yok!

ÜÇÜNCÜ OSB'YE İHTİYAÇ VAR

Ereğli OSB ve Alaplı OSB tam doluluğa ulaştı. Ereğli’nin yeni bir organize sanayi bölgesine ihtiyacı var. Bizim Ereğli’de İhtisas Organize Sanayi bölgesine ihtiyacımız var. Bununla ilgili de Sanayi Bakan Yardımcımızdan randevu aldık. Bu görüşmenin ardından ilk adımı atmış olacağız. Aklımızda birkaç yer var. Eğer görüşmeler olumlu geçerse, bölgeye 3. OSB’yi açmak için çalışmalarımız başlamış olacak.”   

EYLEMLERE BAŞLAYACAĞIZ

Kdz.Ereğli’de kurulmuş Erbirlik Kamyoncular Kooperatifi var. Karasu’daki Gazi Metal’e yük çekiyorlar. Erdemir Erbirlik’in yükünü genişletmek yerine hazır işine taş koyarak; Gazi Metal yükünü geçici teminat mektubu bile almayarak ihaleye çıkartıyor.

Bu iç huzuru bozmak için yapılan bir tezgah. Buradaki, amaç aslında fiyat kırmaktır. Bu konunun daha derinleşmeden önleminin alınması gerekiyor. Bu iş çocuk oyuncağı değil. Lafla değil, gerçekten eylemlere başlayacağız.

ENGELLİ İSTİHDAMI KONUSU

ERDEMİR’in şuan istihdam etmesi gereken 85 engelli kardeşimiz bulunuyor. Erdemir bunu işe almak yerine her biri için 4 bin TL ceza ödüyor. Bu konuda şehrin birleşmesi lazım. Burada basın kuruluşlarına da büyük iş düşüyor. Engelliler Derneği başkanı konuşmuyor. Asıl onun konuşması gerekiyor.”  

  

HALİL POSBIYIK'A OY VERMEDİM

"Mesela ben 2019 yerel seçimlerinde Halil Posbıyık’a oy vermedim. İktidarın Ereğli ile beraber olması gerektiğine inanıyorum. Ereğli menfaatini gözettim. Zira Halil başkanın Ak Parti’ye geçişi söz konusu olduğunda Ereğli’nin menfaatleri karşılığında bu geçiş yapılacaksa sonuna kadar destekliyorum. Ayrıca burada ilk açıklamayı CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul beyin yapması gerekir. Biz başkanımızı vermeyiz demesi gerekir"

EREĞLİ'NİN İL OLMASINI İSTERİM

2020 yılı başlarında katıldığı bir canlı yayında 'Ereğli'nin il olması gibi bir derdimiz yok. Ereğli il olunca ne olacak, sanki altın mı bulacağız", şeklinde söylemlerine açıklık getiren Arslan Keleş 'Şahsen Ereğli'nin il olmasını isterim. Ben Ereğli'nin il olmasına karşı çıkmadım. Sadece birinci önceliğimiz olmadığını söyledim. Ereğli'nin il olmasını tabiki isterim", şeklinde konuştu..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.