Erken Evlendirilmek İstemiyoruz...

Kdz. Ereğli'de, Türkiye'deki kız çocuklarının erken evlendirilmesi sorununa dikkat çekmek amacıyla kurgulanan toplumsal farkındalık oluşturmak için hazırlanan, "Görün Bizi Projesi" 11 Mart Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'n da gerçekleştirilecek.

Yaşam Yayın: 09 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 09.03.2020 22:08:21
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli Kaymakamlığı ve Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nur Velidedeoğlu Kavuncu, genç kızların ve kadınların yaşam kalitelerini arttırarak kendilerini geliştirmelerine öncülük eden federasyonun, Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu  himayelerinde, Kdz.Ereğli  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Müdürlüğü ortaklığında kız çocuklarına yönelik yönelik özel bir toplumsal sorumluluk projesi gerçekleştirdiğini açıkladı.


11 Mart 2020 tarihinde Kdz. Ereğli  Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda düzenlenecek panel ile başlayacak, "Görün Bizi Projesi"nin Türkiye’deki “kız çocuklarının erken evlendirilmesi” sorununa dikkat çekmek amacıyla kurgulandığını toplumsal farkındalık projesi olduğunu anlatan Kavuncu, "Kız çocuklarının sesi olup, başta aileler olmak üzere toplulukların farkındalığını arttırmayı ama en önemlisi düzenlenecek panel ve eğitimlerle bu konuda sosyal bilinci yükseltmeyi hedeflemektedir.  Panelde “Çocuk ve Evlilik, Çocuk ve Gelin” kavramları neden yan yana olmamalı konusu psikolojik, sosyal, fizyolojik ve hukuki açıdan ele alınacaktır" dedi.

PANEL PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE:

10:00 – 10:10  – Kayıt ve Karşılama

10:10 – 10:20 – Nur Velidedeoğlu Kavuncu, TSKF Başkanı, Konuşması

10:20 – 10:30 – İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Kaymakamı, Konuşması

10:30– 12:00 –  Panel

Panel Moderatörü:Sevda Solak,

İletişimci Panelistler:

Esra Çerçioğlu, Avukat

Hülya Biçer , Psikolog

Hülya Arslan, Ebe

Tuğba Sargın, Sosyal Çalışma Görevlisi,Psikolog

12:00 – 12:10   Soroptimistler “ Görün Bizi Mektubu ” Okunması ve Kapanış

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.