Eylem Ertuğrul Basın Demokrasinin dördüncü kuvveti..

Temel görevi, yaşadıkları toplumun sorunlarını tespit ederek merkezî ve yerel otoriteyi uyarmak ve ortak çözüm noktalarını sunmak; toplumun o sorunlardan kurtulmasını ve yaşanan her gelişmeden haberdar edilmesini sağlamak olan gazetecilerin, bir önemli gününü daha beraber kutlayacağız.

Siyaset Yayın: 10 Ocak 2021 - Pazar - Güncelleme: 10.01.2021 13:57:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Cumhuriyet tarihi boyunca, ülkemizin kalkınmasında önemli etkenlerden biri olan; ancak 18 yıllık tek parti hükumetleri dönemi boyunca baskı ve sindirme politikaları ile suskun kalması için mücadele edilen Türk Basını açısından, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün önemi daha da artmıştır.
Temel görevlerinden biri eleştirmek olan basın çalışanları ve kuruluşlarının, içi doldurulamamış ve bahane kabul edebileceğimiz sebepler dolayısıyla susturulmak istendiği; çok sayıda gazetecinin, sadece habercilik görevlerini yapmış olmalarından dolayı demir parmaklıklar arkasına atıldığı son yıllarda, tarafsız ve sorumlu gazeteciliğin değeri katlanarak artmıştır. Bazı kesimler tarafından, gazeteciliğin merkezî otoriteyi övmek, ondan talimat almak ve yandaşlık çerçevesi içinde hükumet edenlerin boyunduruğu altında kalem oynatmak olarak algılandığı bugünlerde, demokrasiye verdikleri katkı, yılmaz mücadeleleri, muhalif tutumları, ilkeli ve sarsılmaz duruşlarıyla görevlerini yapmaya devam eden tüm gazetecileri saygıyla hatırlamak gerekmektedir. 
Bizim için 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün önemi ve niteliği budur.
Bu düşünceler ışığında, ilçemiz ve ülkemizin onurlu gazetecilerinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor; daha huzurlu, çağdaş ve demokrasiyi iliklerine kadar hissedebileceğimiz bir gelecekte ulusumuz için birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğimiz günleri yaşamayı temenni ediyorum.

Opr. Dr. Eylem Ertuğ ERTUĞRUL
Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.