Fahiş fiyatlar cep yakıyor..

Pandemi sürecinde kısıtlamalar yüzünden Kdz. Ereğli'de eve kapanan Ereğlilinin , zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için marketlerden yaptıkları alışverişlerden beli büküldü.! İlçe halkının da pahalılık yüzünden pek rağbet etmediği yereldeki bazı marketlerdeki ürün etiket fiyatları pandemi döneminde her geçen gün artmaya devam ediyor.

Ekonomi Yayın: 16 Şubat 2021 - Salı - Güncelleme: 16.02.2021 18:48:37
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Hayat pahalılığının en önemli göstergesi de fahiş fiyat artışları! Kdz. Ereğlili vatandaş zincir ve yerel marketlerde karşılaştığı dudak uçuklatan fahiş fiyatlarla ilgili olarak yetkililerin biran önce harekete geçmesini bekliyor. 

Bir şeyler yapmaları beklenen yetkililer ise topu tekrar vatandaşa atarak fahiş fiyatla mücadelede vatandaşlardan destek beklediklerini ilan ederek, cep telefonlarına bir uygulamanın indirilmesini ve nerede fahiş fiyat artışı varsa anında bildirilmesini istiyorlar.

 

 

Sanki fahiş fiyat artışı saklı gizli bir şeymiş gibi, sessiz sedasız  vurdum duymaz tavırla artan fiyatlara karşı herhangi bir yaptırım uygulanmaması vatandaşlarca tepki ile karşılanıyor. 

Fahiş fiyat artışı denildiği zaman akıllara ilk olarak zincir marketler gelse de,  bazı yerel marketlerin bu zincir kuşağından farkı yok. Binbir zorlukta ekmeğini sacdan taştan çıkaran emekçinin zor şartlarda kazandığı paranın peşinde gibi hareketle ürünlere yansıttığı fahiş fiyatları artırmaya devam ediyorlar.

 

 

Özellikle zincir marketler, alırken üreticinin canına okuyorlar satarken de tüketicinin nefesini kesiyorlar. Kdz. Ereğli'de mahalle aralarına kadar giren yaklaşık 70 zincir marketin elinde üretici ve tüketici oyuncak haline geliyor.

Zincir marketler Kdz. Ereğli'de yaygınlaşmadan önce pahalı mal satan bakkal esnafına karşı bir çözüm gibi gösteriliyordu ancak sonunda görüldü ki zincir marketler sanıldığı gibi ucuzluğun değil fahiş fiyat yerleri oldu.

 

Zincir marketler önce küçük esnafı bitirdi şimdi de vatandaşın zor bela sürdürdükleri geçim savaşını bitirmek üzere. Yetkilililerin fahiş fiyatla mücadele için vatandaştan destek bekleneceğine vatandaş yetkili işbirliği ile  yapılacak olan hareketle fahiş fiyat sorunu kalmayacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.