Gazeteci - Şair Ertuğrul Oğuz vefat etti...

Ereğli Memleket Gazetesi’nin kültür ve sanat sayfası başta olmak üzere Ereğli’de bir çok gazetede çalışan İş adamı Ertuğrul Oğuz hayata gözlerini yumdu.

Yaşam Yayın: 14 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 14.12.2020 16:05:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Uzun süre kanser ile mücadele eden ve kanseri yenen Ertuğrul Oğuz, alzehamır hastalığına yenildi. 

Ertuğrul Oğuz’un cenazesi 15 Aralık 2020 Salı günü Kırmacı Camisinde öğle sonrası kılıınacak cenaze namazının ardından Kemer mezarlığında toprağa verilecek. 

S Rota haber Gazetesi olarak merhum Ertuğrul Oğuz'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dileriz.

ERTUĞRUL OĞUZ KİMDİR?

Şair. 1 Ocak 1944, Fertek / Niğde doğumlu. Niğde Lisesi (1963) mezunu. 1959’dan itibaren vekil öğretmenlik, Niğde’nin Sesi gazetesinde muhabirlik, Erdemir Çelik Fabrikasında işçilik, taksi işletmeciliği, müteahhitlik yaptı. Karabük Demir Çelik fabrikalarında çalışarak emekliye ayrıldı. Yaşamını Karadeniz Ereğlisi’nde sürdürdü.

İlk şiirleri, 1963’te İstanbul’da yayımlanan Sanat Dünyası adlı aylık fikir sanat dergisinde görülen Ertuğrul Oğuz’un şiirleri ayrıca birçok sanat sayfasında ve 1970-77 yılları arasında Ilgaz, Özün, Atılım, Yansıma, Gelecek, Yelken, Yeni Kastamonu Sanat, Sanat, Saçak, Demokrat İzmir, Güney gibi dergi ve gazetelerde yer aldı. Şiirinde kendine özgü bir biçim kurmaya, deyiş ve ses oluşturmaya çalıştı. Şiirlerinin konusu yaşadıklarından gözlediklerinden kaynaklanır. 1963’te DİSK’in İşçi Ozanlar Şiir Yarışmasında birincilik ödülünü kazandı. Karadeniz Ereğlisi Sanat Kurumu üyesidir.

ESERLERİ (Şiir):

Toplum Hamalı (1970), Yılların Bitimsiz Gücü (1997).

KAYNAK: Efe Güzelgöz / Yılların Bitimsiz Gücü (Düşlük dergisi, Aralık 2001), Nusret Özdoğan Kurban – İsmail Arslan / Karabük Şairleri Ansiklopedisi (2004), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.