Gazetelere Bakanlık DUR! diyecek.

İki gündür Kdz.Ereğli yerel basınında yer alan Tecavüz ve Tacizci haberleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı birimlerce gazetelerin yaptığı haberler mercek altına alındı.

Yaşam Yayın: 13 Mart 2020 - Cuma - Güncelleme: 13.03.2020 19:00:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

GazeteTürk gazetesi imtiyaz sahibi Muharrem YOKARIBAŞ dün yapılan haberlerin çocuklara kalıcı zararlar verdiği konusunda  köşe yazısı yazmış ve ilgili birimlere konu ulaştırılmıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı birimler sessiz kalmayarak düğmeye bastı. Konunun haklı bir savaş olduğunu bu konu ile alakalı acil araştırma yapılacağı bildirildi. Bilindiği üzere dün basında bir çok başlıklar altında tecavüz ve taciz haberleri yaşları 18'in altındaki çocukların mağduriyetleri hiçe sayılarak geniş çaplı basın tarafıdan ele alınmıştı. Bakanlık temsilci,  "Haber yapan gazeteler haberin içinde mağdur olan 18 yaş altı çocukların isimlerini yada resimlerini gizleselerde küçük şehirlerde  haber içinde geçen yer, mevkii gibi konuların direk mağdur olmuş kişilerin tesbiti için yeterli olabiliyor. Dünkü olayları ve yapılan haberleri biz de hassasiyet ve şaşkınlık içinde takibini yaptık. Habelerin bu kadar basite alınarak yapılmasından bizlerde üzüntülüyüz. Her ne olursa olsun haberlerde mağdur çocukların kimlikleri gizlense de bu haberler yapılamaz, gizli kalmak zorunda. İlk etapta yayınları kaldırttıracağız. Gerekeni yapacağız. Ereğli ilçesinde gereken birimlere ulaştık." açıklamasında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.