Halk Otobüsleri zamlandı!...

4 yıldır zam alamayan Kdz. Ereğli'deki Halk otobüslerine binişler zamlandı!...

Ekonomi Yayın: 03 Aralık 2020 - Perşembe - Güncelleme: 03.12.2020 22:28:29
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Takip EtGoogle News

Halk Otobüslerininnin ulaşım ücretlerine zam yapıldı. 

4 yıldır zam alamayan ve pandemi süresince yolcu taşıyamayan Kdz. Ereğli Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin zam talebi, Kdz. Ereğli Belediye Meclisi'nde görüşülerek otobüslere yüzde 8 ila 15 arasında zam yapıldı.

AK Parti ve CHP grubunun oy birliğiyle 2 lira 60 krş olan tam sivil biniş ücreti yüzde 15 artışla 3 TL, 1 lira 90 krş olan öğrenci biniş ücreti yüzde 13 artışla 2 lira 15 krş ve 3 TL olan kartsız nakit biniş ücreti yüzde 8,3 artışla 3 lira 25 krş oldu.

Kooperati Başkanı Çetin Çimen, halk otobüslerinin sahiplerinin ve şoförlerinin virüs tehdidi altında olduğunu belirterek, parayla temas edilmemesi için kartsız binişlerin kaldırılması gerektiği görüşünü savunuyor.

Başkan Çimen, ayrıca kartlı binişleri teşvik etmek için, vatandaşları sağlığı açısından katsız binişlerin de 4 TL'ye çıkartılması gerektiğini vurguluyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.