Hamdi UÇAR Muhalifler algı oluşturmaya çalışıyorlar..."

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar, Kdz.Ereğli ve Alaplı'da temaslarda bulundu.

Siyaset Yayın: 21 Nisan 2020 - Salı - Güncelleme: 21.04.2020 20:20:16
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
Takip EtGoogle News

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar, partinin ilçe teşkilatı ile birlikte Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne giderek Uzman Doktor Başhekim Vildan Türkeli ile ekibini ziyaret ettiler.

 

  KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜ

Milletvekili Polat Türkmen, ziyarette yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının korkularını yenerek caba sarf ettiklerini söyledi. Hastane personelinin her birinin birer kahraman olduklarını dile getiren Türkmen, “Korkuyu yenmek çok zor bir şeydir. İnsanların yakınlarının cenazesini kaldırmakta tereddüt ettiği bir yerde, böyle bilinmedik bir belanın (Covid-19) olduğu bir yerde; hastanelerimizdeki çalışanlarımız için bunun ne kadar büyük bir psikolojik sıkıntı çektiğini biliyoruz. Evlerinize gidemediğinizi, çoluk-çocuklarınızla, yakınlarınız ile görüşemeyen arkadaşlarımız da var. Böyle bir durumda kahramanlık öyküsü yazılacaksa, bu kahramanlar ordusunun yöneticileri olan sizler de buranın komutanlarısınız. Sizi canı gönülden tebrik ediyoruz” diye konuştu.

 

"BU OLAYA SAHİP ÇIKTILAR"

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın sağlık çalışanları hakkında sarf ettiği sözler hakkında da isim vermeden konuşan Milletvekili Türkmen, şunları söyledi:  “Bizimde yapabileceğimiz ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. En azından tedariklerle ilgili olan kısımda. Ben şunu gördüm ama; Zonguldak’ta, topyekun bürokrasi ile, sivil toplum örgütleri ile işadamlarımız ile bu olaya sahip çıktılar. Hepsini tebrik ediyorum.  Gerçekten, sağlık sistemimizin başta doktorlarımız olmak üzere tümü birden; Dünya’da görülmüşün çok üstünde bir performansla çalışıyorlar. Bunu bir meslek olarak değil de bir vatan kurtarma, milletinin yanında olma bilinci ile çalışıyor Türkiye. Bu bize o bütünlük ve kardeşliğimizi gösteriyor. Bu da bizi memnun ediyor. Yani öyle günlük olaylarda; o onu dedi, bu bunu dedi, şu şuradan geçti bu buradan kaçtı gibi bunların hiç birinin kıymetinin olmadığını gösterdi. Onun için diyorum ki; Allah sizlere zeval vermesin.”        

 

UÇAR: ALGI YARATMAYA ÇALIŞAN  BİR MUHALİF GRUP VAR

Milletvekili Hamdi Uçar da, kamuoyunda ‘milletvekillerinin sahada gözükmedikleri yönünde’ çıkan sözleri değerlendirdiği konuşmasında şunları kaydetti:  “Sıkıntılı bir süreçten geçsek de sıkıntı olacak bir pozisyonda şuana kadar olmadık. Sağlık çalışanlarımız çok şükür üstesinden geliyor, fedakarca çalışıyorlar. Sağlık çalışanlarımıza şükran ve minnet duygularımızı ifade ediyoruz. Hep birlikte bu işin üstesinden geleceğimizi dile getiriyoruz. İnşallah kısa süre içinde bu işi atlatırız diye mücadele ediyoruz.  Kamuoyunda, biz siyasetçilerin ‘hastaneleri ve sağlık camiasını gezmiyor’ diye bir algı yaratmaya çalışan bir muhalif grup var. Aslında biz süreci yakinen takip ediyoruz. Geçenlerde 12 gün boyunca Meclis’te çalıştık. Hastanelerimizin tıbbi malzeme ihtiyaçları var mı diye bakıyoruz ve onların çözümü ile mücadele veriyoruz. Başkaları gibi kamuoyunun karşısına çıkıp da şov yapmıyoruz. ‘Solunum cihazı verdik’ ya da ‘şunu hallettik’ demenin ötesinde, sağlık camiasının sorunlarını bilip içinde olan kişileriz. Sağlık camiası bir şey ile mücadele ediyor. Onlar bir sorun, sıkıntı ile mücadele ederken oralarda siyasi malzeme yapmak, politize çok etmenin anlamı olmadığına inanıyoruz. Ama camianın talepleri ile ilgili hem Sağlık Bakanlığı’ndan, hem de özel sektörden ihtiyaçların karşılanması gibi mücadeleleri yakinen takip ediyoruz. Onun için bu sürecin politize edilmeden, siyasete alet edilmeden herkesin cansiperhanesine mücadelesine gölge düşürmemesini istiyoruz.” 

 

TAKIM OYUNU VURGUSU

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ise Covid19’a karşı Devlet, millet ve sağlık çalışanları ile omuz omuza mücadele verdiklerini belirtti konuşmasında şu sözlerle konuştu:  “Başta Sayın Kaymakamımız başkanlığında gerçekten bir takım oyunu oynanıyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü evde izolasyonu sağlıyor. Hastaneye gelenleri sağ olun başhekimimiz, müdürlerimiz ve tüm ekip; ilçenin nüfusuna baktığınızda Alaplı’ya da hizmet verdimiz zaman elbirliği ile iyi yerdeyiz. Bir taraftan Devletimizin sosyal yardımlaşma üzerinden yaptığı gıda yardımları, aynı zamanda iş dünyasının da verdiği destek ile Ereğli’de süreç iyi gidiyor. Rakamlara bakıldığında bugüne kadar iyi gittik, bundan sonrada inşallah iyi gideriz. Herkes üstüne düşeni yapıyor. Bizde, bize her telefon edildiğinde, sizden aldığımız güç ile her zaman yanlarındayız. Her türlü ihtiyaçlarına destek vermeye çalışıyoruz. Çok güzel bir iş ortaya koydular.  İlçe olarak, böyle bir hastaneye sahip olduğumuzda da imkanlar daha rahat oluyor. Bu anlamda Ereğli inşallah Türkiye gibi en kısa sürede bu olayı atlatır ve tekrar eski günlere döner.”    Başhekim Vildan Türkeli de, süreç ile ilgili hastanede yapılan bazı değişiklikler hakkında bilgi vererek desteği olanlara teşekkür etti. 

 

KAYMAKAMLIK ZİYARETİ 

Öte yandan, AK Partili kurmaylar, Ereğli Devlet Hastanesi ziyaretinin hemen sonrasında Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nu da ziyaret ettiler. Girişte, güvenlik görevlisince elektronik cihaz ile ateş ölçümleri yapılan vekiller, bir süre Çorumluoğlu ile görüştüler.

 

"ANNEM VEFAT ETTİ GÖMMEK İÇİN YARDIM ETMEDİLER, BU İŞLER BELEDİYENİN" ALAPLI ZİYARETİ

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar, Alaplı Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek sağlık çalışanlarına özverilerinden ötürü teşekkür ettiler. Alaplı'ya yeni bir hastane kazandırılması noktasında çalışmaların sürdüğünü bunu hayata geçirmek için çaba harcadıklarını belirten vekiller, sorunların çözümü noktasında üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirme gayretinde olduğunu belirttiler.

 

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ"

Milletvekili Uçar, ülkenin zorlu bir virüs salgını ile mücadele ettiğini, vatandaşların kurallara mutlaka uyması gerektiğini anlatarak, "Her ne kadar muhalefet eden insanlar farklı yorumlasa da halkımız herşeyi görüyor. Bu fiziki mekanlarda ortamlarda hizmetlerinizi yapacaksınız. Bizler de sizlerin taleplerini, mesela hastanenin yenilenmesi gibi yeni bir hastaneye kavuşturulması için çaba sarf edeceğiz. Tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

 

"ALAPLI'YA GÜZEL BİR HASTANE YAPACAĞIZ"

Milletvekili Türkmen de sağlık çalışanlarının özverilerine dikkati çekti, sürecin fazla ölüm olayı yaşanmadan noktalanma temennisinde bulunarak şunları söyledi: "Yaşamlarını kaybedenlere başsağlığı hastalara da acil şifalar temenni ediyoruz. Daha fazla ölüm vermeden bunu bitirir olur diye düşünüyoruz. Alaplı'da hastanenin ihalesini Nisan ayında yapacaktık. Sağlık Bakanımız da biliyor, bu olaylar çıktı. Güzel yakışan bir hastane de yapacağız. Doktor tedariki konusunda yeni personeller alındı. Hastane ve sağlık bir bütündür. Kamu hastanelerinde doktorlarımız eksiğimiz yok değil. Bunları konuşur hallederiz. 

 

"EREĞLİ'DE İYİ BİR HASTANE VAR"

Çok iç içe de bir bölgeyiz. İstanbul'dan bir yakasından bir yakasına uzun zamanda gidersiniz burada yarım saate her yere gidersiniz. Ereğli'de iyi bir hastane var. Alaplı'ya yakın. Geçici görevlendirme ile buraya personel sağlanabilir. Bunu çözeriz. Gerçekten sağlıkçılarımıza teşekkür ediyoruz, minnet borcumuz var. Bugün herkesin cenazesini bile gömmekte bile imtina ettiği, Alaplı'dan biri arıyor, 'annem vefat etti, gömmek konusunda yardımcı olmadılar' diyor. Belediyenin işleri bunlar. Vakit buldukça mecliste yoğun bir çalışma yaptık. Yasalar vardı onlar çıkartıldı.

 

  "ZONGULDAKTAYIZ"

Bundan sonra Zonguldak'tayız. Pandemi kurulları ile Valilimiz ile yetkililer ile bu toplantıları yapıyoruz, görüşüyoruz. Nerede ne var? Fırsat buldukça sağlık personelimizi de aradık. Gelip bu yoğunluğun içerisinde yoksa sizleri meşgul etmek istemedik. Eksiklikleri sıkıntılar atlatıldığında hastane olayını halledeceğiz. Sağlıkçılarımız kendilerine çok dikkat etmelisiniz. Sizler olmazsa hastane ne olur? Ailelerinizden yalnız kalıyorsunuz, çoluk çocuğunuza kavuşamıyorsunuz, ne kadar çile çektiğinizi biliyoruz. Yaşadıklarınızı görüyoruz. O yüzden de sizler de dikkat edin, size muhtacız. Ülkemizin sizlere ihtiyacı var. Bayramlarımızı kucaklaşmamızı yine olduğu gibi yaparız"

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.