İdlib'e yardım taşıyan 2 TIR yola çıktı...

Ekonomi Yayın: 31 Ocak 2020 - Cuma - Güncelleme: 31.01.2020 21:27:24
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli Müftülüğü, Suriye İdlib’de zor durumda olan Müslümanlara Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu kampanya kapsamında 2 tır gıda, giyim, kışlık ihtiyaç malzemeleri gönderdi.

Bozhane Camiinden yola çıkan tırları bu yolculuğa, Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz.Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, diyanet personelleri ve camii görevlilerinin yanı sıra vatandaşlar uğurladılar.

İlçe Müftüsü Albayrak burada yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

Hepiniz bu önemli günde, mübarek Cuma gününde yüreklerimizin kendileriyle çarptığı, bizim hudutlarımızın dışında da olsa, bizim yüreğimizi kanattığı, bir insanlık zulmüyle karşı karşıyayız. Suriye-İdlib’de ki Müslüman kardeşlerimiz hakikaten büyük bir sıkıntı içindeler. Bizlerin bu sıkıntıyı yüreğimizin derinliklerinde hissettiğimiz aşikardır. Bugünde burada 15 günlük bir çalışmanın neticesinde, bu kardeşlerimize ulaştırılmak üzere, gördüğünüz bu 2 tırda yüzde 95’i sıfır olmak üzere, giyim malzemeleri, kışlık malzemeler ve gıda malzemeleri bulunmaktadır.

Ereğli her zaman Ereğlililiğini göstermiştir. Hamiyet severliğini, yardım severliğini bu konudaki hassasiyetini en üst düzeyde sergilemiştir. Bunun en güzel örneğini bugün burada yaşıyoruz. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri olarak bu noktada herkes belli bir gayret içerisinde ama burada halkımızın bu noktadaki yaklaşımı bizi son derece mutlu etmiştir. Zonguldak merkez ve diğer ilçelerde bu konuda faaliyette bulundular. Ama her zaman olduğu gibi Ereğli her yönüyle önde çıktı.

Biz önde olalım Allah’ın hayırda yarışınız emrine uygun bir şekilde o kardeşlerimize ulaştırılmak üzere, gördüğünüz iki tır hazırlandı. Biz Ereğli’deki kardeşlerimizden nakit istemedik. Buna rağmen 28 bin TL civarında bir nakit geldi. Biz o nakti gıda ve diğer kışlık malzemelere alarak tırımıza doldurduk. Ayrıca camilerimizden iki hafta evvel toplanan 36 bin TL, yine Zonguldak Valiliğimizin emriyle yapılan yardım kampanyasında 50 bin TL civarında nakit, oraya ulaştırılmak üzere sağlanmış oldu. Ben bu vesile ile öncelikle sayın kaymakamımızın olurları ve destekleri oldu. Allah kendisinden razı olsun. 

Bu noktada yine Ticaret ve Sanayi Odamızın, esnaflarımızın ve cemaatimizin duyarlı kardeşlerimizin çok büyük katkısı oldu. Huzurlarınızda hepsine teşekkür ediyorum. Biz inanıyoruz ki verdiğimiz şey bizim karşımıza fazlasıyla çıkacaktır. Bu inançla zaten yardımları yaptınız. Bu arada başta müftülük personelimiz olmak üzere, camii görevlilerimizi, özellikle Bozhane Camiinde görevlilerimizin üstün gayretleri oldu. 

15 gün boyunca burada bunların tasnifi, çalışması çok yoğun bir şekilde yapıldı. Bu noktaya getirdik. Hepimiz mutluyuz. İnşallah bu hayrımızı da Rabbimiz kabul edecek, bize beklediğimizin üstünde güzel nimetler sunacak, o kardeşlerimiz de inşallah bu yardımlarımızla bir nebze daha rahat bir nefes almış olacaklar. Değerli basın mensuplarımıza da bu iştiraklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.

İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’da konuya ilişkin yaptığı konuşmada:

İdlib’deki kardeşlerimiz için hem nakdi hem de ayni olarak bu yardımlar ulaştırılacaktır. Sadece Suriye değil dünyanın neresinde bir mazlum, nesrinde ihtiyaç sahibi bir kişi varsa biz ülke olarak, İslamiyet olarak hep onların yanında yer aldık bugüne kadar tarihimizden itibaren. Bundan sonrada yine onların yanlarında olacağız. Bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza başta ilçe müftülüğümüz olmak üzere teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı ve tırlar dualarla yola çıkarıldı.

Haber: Hareket67



#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.