İsmail Aksoy'un Koronavirüs açıklaması?

Türkiye’nin birçok ilinde okullarda Koronavirüs’e karşı alınması gereken önlemler hakkında öğrenci ve velilere bilgi verilmeye başlandı. Ayrıca okullardaki sınıflar ve koridorlarda çocukların elinin değeceği her her yer sıklıkla dezenfekte ediliyor ve ozon cihazı ile okulların havasını da değiştirerek dezenfekte işlemini tamamlanıyor.

Eğitim Yayın: 11 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 11.03.2020 20:48:08
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

SAĞLIK BAKANLIĞI RESMİ SİTESİNDE OKULLARI BİLGİLENDİRDİ.

Sağlık Bakanlığı ülke genelinde okulları koronavirüs hakkında resmi sitesinde bilgilendirdi. Bakanlık resmi sitesinde yayınladığı okullarda ki temizlik konusunda; “Okulların temizliğinde su ve deterjanla standart temizlik yapılması yeterlidir. özellikle eller ile sık dokunulan yüzeyler kapı kolları, bataryalar, tırabzanlar, tuvalet ve lavabo temizliğine dikkat edilmelidir. Bu virüse özel olarak etkili olduğu öne sürülen bir takım ürünlerin temizlikte kullanılmasının fazladan koruma sağladığına dair bilimsel kanıt yoktur.” açıklamasını yaptı.

OKULLARDA KORONA VİRÜS ÖNLEMİ

Türkiye’nin birçok ilinde okullarda Koronavirüs’e karşı alınması gereken önlemler hakkında öğrenci ve velilere bilgi verilmeye başlandı. Ayrıca okullardaki sınıflar ve koridorlarda çocukların elinin değeceği her her yer sıklıkla dezenfekte ediliyor ve ozon cihazı ile okulların havasını da değiştirerek dezenfekte işlemini tamamlanıyor.

KDZ.EREĞLİ İLÇE MİLLİ EĞİTİMİN OKULLARDA Kİ ÖNLEMLERİ NELER?

Gazete Türk Gazetesi olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail AKSOY ile Koronavirüs hakkında yaptığımız telefon görüşmesinde; Aksoy şuan itibariyle bakanlığın resmi sitesinde de açıkladığı Koronavirüs ile mücadele konusunda okullarda yapılması gereken durumları harfi harfine yerine getirdiklerini, tüm okullara gereken afişlerin ve el ilanlarının öğretmen, personel ve öğrencilere dağıtıldığı açıklamasını yaptı. Ayrıca virüse tedbir amaçlı okullarda yapılması gereken hijyen konusunda da okul müdürlerine gereken talimatların verildiğini söyledi.

Aksoy ; “Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün Koronavirüs’e karşı ortaklaşa planladıkları proje kapsamında, İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı 2 doktorun tüm okulları gezerek okul öğretmenlerine,  personeline Koronavirüs önlemleri, hijyen, belirtiler ve yapılması gerekenler hakkında bilgilendirdiklerini” söyledi.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ OKUL BAHÇELERİNİ İLAÇLAYACAK

Kdz. Ereğli Belediyesi önümüzdeki hafta tüm okul bahçelerini Koronavirüs’ karşı önlem amaçlı ilaçlama konusunda planlama yaptıkları öğrenildi.

PEKİ NASIL ÖNLEM ALMALIYIZ

Covid-19 (Corona) Virüsün Yayılmaması için Gerekli Önlemler 

Covid-19 (Corona) ve benzeri solunum hastalıklarının önlenmesi için Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği tedbirleri temel alan güncel öneriler aşağıdaki gibidir. 

-          Hasta olduğunuzda evde kalınız.

-          Yüksek ateş, öksürme ve nefes darlığı belirtileri gördüğünüzde gecikmeden bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

-          Ellerinizi sabunla en az 20 saniye boyunca ve sıkça yıkayınız. Su ve sabunun olmadığı durumlarda alkol bazlı el temizleyicileri kullanınız.

-          Hapşırırken ve öksürürken ağzınızı dirseğinizin iç kısmıyla kapatınız.

-          Ellerinizi yıkamadan gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçınınız.

-          Kapalı alanları sıkça havalandırınız. Yaşlı ve kronik hastalarla yakın temastan kaçınınız.

-          Enfekte olmamış kişilerin maske takması, virüsün bulaşması açısından bir önlem sağlamamaktadır.

-          Alerjen bir durum dahi olsa, vücudunda hastalık belirtileri bulunan kişilerin maske takmaları büyük önem taşımaktadır.

-          Dış yüzey temasından kaçınılmalıdır. 

Okullarda yapılması gereken Temizlik ve Dezenfekte Çalışmaları 

-          Tüm okullarda her gün 08:00'den başlayarak gün içinde sürekli temizlik yapılmalı, okul çıkışından sonra genel temizlik yapılmalı. Kapı kolları, asansör düğmeleri, klima ve ışık düğmeleri dezenfekte edilmelidir.

-          Tüm katlar, merdiven boşlukları, asansör yanlarına dezenfektasyon el septiği kutuları yerleştirilmelidir.

-          Ders aralarında sınıflar havalandırılmalıdır.

-          Zeminler makine ile yıkanmalıdır.

-          Temizlikte nano teknolojik kimyasallar ve en etkili malzemeler seçilmelidir. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.