İsraili lanetliyoruz..

Kdz. Ereğli'de İsrail'e, sloganlı, dövizli, bayraklı protesto!...

Gündem Yayın: 13 Mayıs 2021 - Perşembe - Güncelleme: 13.05.2021 00:41:20
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Karadeniz Ereğli’de, Devrim bulvarında bir araya gelen aralarında İHHEnsar Vakfı ve Özgür-Der temsilcilerinin olduğu yaklaşık 80 kişilik gurup, yaşananları protesto ederek İsrail’i lanetledi. 

Karadeniz Ereğli Ümmet Platformu tarafından ortak hazırlanan proteso, adresi buldu.

'Filistin bizim için salt coğrafi bir meselesi, bir toprak parçası meselesi değil, Filistin bizim için iman konusudur' diyen Özgür-Der Ereğli Başkanı Davut Çelik  İsrail’in yaptığı zulme karşı verilen direnişe destek olunması gerektiğini söyledi. 

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya baskın çağrıları sonrası çıkan çatışmalarda, yüzlerce Filistinli’nin yaralandığını hatırlatan, İHH Ereğli temsilcisi Mustafa Köseoğlu, 

 

Ramazan ayı başından itibaren, İsrail polisive fanatik Yahudiler, işgal altındaki Doğu Kudüs Şam Kapısı’nda Filistinlilerin iftar düzenlemesini engelliyor ve Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinlilerin evlerini işgal ediyor.

Mescid-i Aksa’nın Kudüs’ün ve Filistin’in özgürlüğü, Siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Kudüs, Mescid-Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz.” dedi.

Kdz. Ereğli’de bulunan iki Irak vatandaşı da protestoya katıldı. Ayad Ghanam ve Ahmed Obidi, Türkçe karşılıkları “Özgür Filistin” ve “Kanımızla, Canımızla Seninleyiz Ey Aksa”olan Arapça sloganlar attılar. Protesto, Ensar Vakfı Ereğli Şube Başkanı Hüseyin Doğru’nun yaptığı dua ile son buldu.

Diğer yandan, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Başkanı Saffet Bozkurt ve yönetimi, kadın kolları ile Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz'da alana gelerek protestoya destek verdiler.   

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.