İşsiz kalmakla yüz yüzeler...

23 'ü Kdz.Ereğli Devlet Hastanesinde olmak üzere; 86 ameliyathane sterilizasyon dezenfeksiyon personeli 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle işsiz kalmakla karşı karşıya kaldı!..

Gündem Yayın: 03 Haziran 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 03.06.2020 23:26:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

2018 yılında taşerona verilen kadroda üvey evlat muamelesi gören ve kadrosu verilmeyen ameliyathane sterilizasyon dezenfeksiyon personelleri 01.01.2021 tarihinde işşiz kalmakla karşı karşıyalar..

Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelere gönderilen sterilizasyon ve dezenfeksiyon ihalelerini yapmama ve işi sağlık tesisinin kendisini yapacağı yönündeki yazı sonrası, 23'ü Ereğli'de olmak üzere, Zonguldak genelinde 86 ameliyathane sterilizasyon dezenfeksiyon personeli'nde gergin bekleyiş başladı..

Ameliyathanede direk hasta sağlığına hizmet veren, hastanın ameliyathaneye alınıp, ameliyat bitimine kadar ameliyathane teknikeri gibi emek veren, yoğun bakım enfeksiyon hastaları gibi kritik alanlardada hizmet veren emekçiler, işsiz kalmakla yüzleşirken; devletten ve bölge milletvekillerinden destek istediler..

Bakanlığın açıklaması sonrası sosyal medyadan görüşlerini açıklayan vatandaşlar: "Alkışladık günlerce ama şimdide sahip çıkma zamanı. Türkiye geneli bu kadar sağlıkçı işşiz bırakılamaz. Sayın devlet büyüklerinin kadro verirken boynu bükük bıraktığı bu işçilere kadro vermesi beklenirken işşiz mi kalacaklar çelişkisi hepimizin ayıbıdır.", şeklinde tepkilerini dile getirdiler.. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.