Kadın-Doğum Servisi kapatıldı !

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinin Kadın-Doğum Servisi kapatıldı !

Sağlık Yayın: 25 Ekim 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 25.10.2021 18:16:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kaymakam Yapıcı: “Kapatma-kararını Bakanlık veriyor…”

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesinin Kadın-Doğum Servisi’nin kapatılması tepkilere yolaçıyor.

Yeni Ufuk’un edindiği bilgilere göre, Kadın-Doğum Servisi, Covid 19 Servisine dönüştürüldü.

Özel Hastanede doğum

3 bin lira !

Yeni Ufuk’a tepkilerini dile getiren vatandaşlar, Kadın Doğum Servisinin öncelikli servislerden olması gerekirken, kapatılmasını eleştirerek şöyle konuştular:

Ebeye mi gidelim ?

Doğum Servisinin yaşamsal önemde bir servis olduğunun altını çizen vatandaşlar; “servisin kapatılması ile hastalar kaçınılmaz olarak özel hastanelere yöneliyor. Özel hastanelerde sadece doğum, 3 bin lira. Doğum öncesi ve sonrası bakımı ile bu para 5 bin liraya kadar yükselebiliyor. Yoksul vatandaşlar bunu nasıl verecek ? Diplomasız mahalle ebelerine mi gidecekler ? Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Bir servis pandemi servisine dönüştürülecekse öncelik niçin Doğum servisi ?” Şeklinde konuştular.

Kaymakam Yapıcı ne dedi ?

Öte yandan konuya ilişkin olarak görüşüne başvurduğumuz Kdz. Ereğli kaymakamı Mehmet Yapıcı şunları söyledi:

“Kapatma, bir zorunluluktan kaynaklandı. Vakalar çok artmıştı. Ayrıca, bu bizim tasarrufumuz değil. Biz, Covid 19’un ilçedeki seyrine ilişkin tüm verileri Sağlık Bakanlığına bildiriyoruz. Son kararı Bakanlık veriyor. Biz, gelen talimatı uyguluyoruz…Kaldı ki Alaplı ve Zonguldak devlet hastanelerinin kadın-doğum servisleri açık…”

Kaymakam Yapıcı sözlerine ek olarak şunları da söyledi:

“Ben bir ay önce göreve başladığımda Covid 19 vakaları çok yüksekti, şimdi yarı yarıya azaldı. Böyle devam ederse, inşallah doğum Servisini açarız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.