Karantina sayısı artmaya devam ediyor...

Çayırlı Köyü'nde koronavirüs kapsamında 14 hanenin ardından 7 hanede yaşayanlar da karantina altına alındı.

Gündem Yayın: 11 Haziran 2020 - Perşembe - Güncelleme: 11.06.2020 22:15:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli'ye bağlı Çayırlı köyünde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 14 hanenin ardından 7 hane daha karantina altına alındı.

Alınan bilgiye göre, köyde yaşayan iki kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine bu kişilerin aileleri ve temasta oldukları belirlenen 14 hane dün İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca karantina altına alınmasına kararı verilmişti.

Kararın ardından 60 kişinin yaşadığı 14 haneye giriş ve çıkışlar yasaklanarak bölgeye uyarı yazısı asıldı. Yapılan sağlık taramasında pozitif vaka sayısındaki artış nedeniyle 7 hanede 40 kişi daha karantina altına alındı. Köy muhtarı Ercan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde yaşayan bir kişinin yüksek ateş ateş şikayeti ile başvurduğu Ereğli Devlet Hastanesi'nde Kovid-19 test sonucunun pozitif çıkması ile başlayan süreçte köyde 21 hanede yaklaşık 100 kişinin karantinaya alındığını söyledi.

Dün 14 hanede 60 kişiye uygulanan karantinanın bugün 21 hanede yaklaşık 100 kişiye ulaştığını aktaran Yıldırım, "Babası ve oğlu ile başlayan süreçte pozitif vaka sayılarında artış yaşandı. Dün 14 hane ile başlayan süreçte bugün 21 hanede yaklaşık 100 kişi karantinaya alındı. Bugün İl Sağlık Müdürlüğü'nden ekipler geldi, gerekli taramalarını yaptı.

Devlet vatandaşın yanında. Kaymakamımız konuyu yakından takip ediyor. Sağlık ekiplerimiz de jandarma da burada. Bu bölgelere giriş ve çıkışlar kapatıldı. Karantina sürecinde vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacağız" diye konuştu.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.