Karla mücadeleyi bizzat takip ediyor..

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışıyla mücadele çalışmalarını bizzat takip ediyor. Kentte kapalı yol yok. Şehir merkezinde de bu geceden itibaren etkili olması beklenen kar yağışına karşı tüm ekipler teyakkuz halinde.

Gündem Yayın: 15 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 15.02.2021 12:48:33
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

Pazar günü öğle saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde etkili olmaya başlayan kar yağışına karşı belediye ekiplerinin kar küreme ve ihtiyaç duyulan noktalarda tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yapılan çalışmaları yerinde takip etti, kriz merkezinde ilgililerden brifing aldı. Kent merkezi için de teyakkuz halinde olduklarını belirten Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Üst tepe noktalarda kar yağışı devam ediyor. Ereğli’de şu anda hiçbir problem yok. Sabah saat 4’te ekiplerimiz bütün mahalleleri dolaştı, kapalı yer bırakmadı. Ben de sabah erken saatlerde kalkıp Ereğli’nin üst noktalarını dolaştım. Şehir içerisinde fazla bir şey yok ama Sarıkokmaz, Aktaş, Ahmetçikler gibi yerlerde kar yağışı hızlı bir şekilde devam ediyor. Yollar açık. Aynı şekilde Dağlar mahallesinde yollar yine açık, kar yağışı şiddetli bir şekilde devam ediyor. Üst tepe noktalarda kar daha yoğun yağıyor. Şu anda kapalı olan hiçbir yolumuz yok. Biz yine de kriz masamızı kurduk. Farklı birimlerden arkadaşlar bir araya geldiler. İkinci kriz masası da şantiyede. Orada Oğuz Cömert işin başında. Buradan gelen talepler oraya iletiliyor, şantiyeden de makine sevki yapılıyor. Şu anda bütün alanlarda makinelerimiz var. Müteahhit makinelerini de kullanıyoruz. Erdemir de Göztepe ile lojmanların yollarını açacak. Her hangi bir problemimiz yok ama biz teyakkuzdayız. Hızlı bir yağış olabilir, gece bastırabilir diye makinelerimizi tüm mahallelerde gezdiriyoruz. Gözlemci arkadaşlarımız da mahalleleri, tepe noktaları dolaşıp oralarda her hangi bir sıkıntı var mı bakıyor, varsa merkeze bildiriyor. Sadece ilgili arkadaşlar değil tüm belediye çalışanları büyük bir fedakarlıkla ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Çalışmaya, takibe devam edeceğiz.”

Yetkililer, kar lastiği olmayan sürücülerin trafiğe çıkmamaları ve otoparkların kar küreme çalışmalarını engelleyecek şekilde yapılmamasına karşı uyardı. Har hangi bir aksaklık yaşayan vatandaşlar belediyede oluşturulan kriz koordinasyon masasına Alo 153, 333 1 333 ve 333 11 53 nolu telefondan ulaşabilirler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.