Kaymakam Çorumluoğlu 20 yıllık sorun çözülecek...

Kdz. Ereğli'nin gündemini uzun süre meşgul eden ve 20 yılın sorunu haline gelen Bozhane'ye son noktayı koyan Kaymakam Çorumluoğlu, balık lokantalarının yasal hale getirileceğini söyledi.

Siyaset Yayın: 27 Kasım 2020 - Cuma - Güncelleme: 27.11.2020 18:01:15
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Can Radyo Canlı Gündem Programına Mustafa Keleş'e konuk olan Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Bozhane konusunda oldukça iddialı konuşarak, şu ifadelere yer verdi;

Misafirinize balığı nerede yedireceksiniz?

'Biz bozhanede restorantlar olsun mu olmasın mı bunu konuşuyoruz. Bozhanede restorantınız yoksa turist geldi ve akşam 'Balık yiyeceğim'dedi. Nerede yedireceksiniz? Soruyorum size.Siz gidersiniz ya da gitmezsiniz ama dışarıdan gelen misafirimizi böyle nitelikli bir yere götürmek zorundasınız.

Alkol tüketilecekse bunu da sunmak lazım!

İş adamının misafiri geliyor.Bu misafiri adam nereye götürecek? Benim de severek yediğim oldukça meşhur bir kuru pidecimiz var. Oraya götürürsünüz. Peki ertesi gün nereye götüreceksiniz? Misafiriniz 'Ben balık yemek istiyorum.'dedi. Ne yapacaksınız? Akçakoca'ya götüreceksiniz. Alkolsüz kendiniz tüketirsiniz tüketmezsiniz o ayrı bir şey ama burada eğer adam alkol tüketecekse de buna da sunmak lazımdır.

4 Balık Lokantası, Su Ürünleri'ne kiralanacak!
Bizim de yapmak istediğimiz şu. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı'na da söyledik. 4 tane restoran var bu 4 tane restorantı size kiralayalım. siz bunları restorantlara kiralayın, buradan gelir elde edin ve bunlar resmi hale gelsin. Gelsin ki, misafiriniz de gönül rahatlığı içinde balığını yesin. 

Ruhsatsız Lokantalar, Ruhsatlı Hale gelecek!...

Yani ruhsatsız yerler ruhsatlı hale gelsin. Çalışmamız bu şekilde. İnşallah onu da başaracağız. Mesela benim Amasra'ya gittiğimde yemek yiyeceğim yerler bellidir. Buradaki amacımız da Ereğli'de dışarıdan biri geldiği zaman örneğin 'Bak şurada kuru pidecimiz var, burada balık restorantımız var, yol kenarında Musanın Yeri var, buralara gidin' denmesi lazım.

Tarım, sağlık, belediye, polis kontrolleri yok!
Yani böyle nitelikli yerler olmalıdır. Ruhsatsız yerlerde tarım, sağlık, belediye, emniyet kontrolleri yok. Belediye suyunu keser. Bu belirsizliğe, umutsuzluğa neden oluyor. Siz buralarda nasıl turizmi geliştireceksiniz? Turizm bir bütündür. Bir marina yapma projemiz de var. Burada bir marinamız da olsun. Bunlar da turizmin olmazsa olmazıdır.

Polis, masalardan alkol şişelerini toplarsa!
20 senedir yıkmışsınız, yapmışsınız ondan sonra öyle mi olsa böyle mi olsa diyorsunuz. Bizim buradaki temel felsefemiz resmi kontrollerin yapıldığı yerlerin olmasıdır. Buradaki ticaret yapan insanlarda herşey yasal olunca rahatlarlar. Buralara polis gelip, masalardan alkol şişelerini toplarsa, o işletmeci nasıl para kazanacak. Hem güvenli, olmalı hemde güvenlikli. İşleten de rahat olmalı müşteri de. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.