Kdz. Ereğli” kitap oldu..

Kdz. Ereğli’nin Kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “100 Yılın Işığında Karadeniz Ereğli” e-sempozyumunun sunumları kitaplaştırıldı. Böylece Ereğli, arkeolojiden ekonomiye, siyasetten, sendikacılığa, kömürden, turizme, kültüre kadar pek çok konunun ele alındığı yeni bir kitaba kavuştu. Kitabın İngilizce baskısının çalışmaları devam ediyor.

Kültür Yayın: 18 Aralık 2020 - Cuma - Güncelleme: 18.12.2020 17:14:45
Editör -
Okuma Süresi: 47 sn.
Takip EtGoogle News

Kdz. Ereğli, tarihe mal olacak yeni bir kitaba kavuştu. Kdz. Ereğli’nin kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle, Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen e-sempozyumun sunumları kitap haline getirildi.

100 Yılın Işığında Karadeniz Ereğli” sempozyumunda sunulan bildiriler arasında şehrin tarihine, ekonomisine, coğrafi durumuna, siyasi geçmişine, tarımsal üretim alanlarına, kömüre, çeliğe, sanayi üretimine, çevreye, sosyal yapıya, arkeolojik değerlere ilişkin çeşitli konular yer alıyor. Kitapta, yerel tarihçilerin, araştırmacıların, gazetecilerin, ulusal ve uluslar arası düzeyde konuyla ilgili çalışmaları olan öğretim üyelerinin bildirileri bulunuyor.

İlk aşamada Türkçe basılan kitabın İngilizce baskısı için çalışmalar sürüyor. Kitap, üniversitelerin tarih bölümlerine ve büyük kütüphanelere de ulaştırılıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.