Kdz.Ereğli BİLSEM'den bir ilk daha...

Kdz.Ereğli BİLSEM kurumu tarafından hem ventilatör hem de oksimetre üretildi. Bilindiği üzere daha öncede 3D yazıcılar ile yine BİLSEM'de maske üretimi yapılmış ve ülkede birçok eğitim kurumlarındaki 3D yazıcılar ile maske üretimine öncülük etmişlerdi.

Eğitim Yayın: 02 Mayıs 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 02.05.2020 16:50:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli BİLSEM kurumu tarafından hem ventilatör hem de oksimetre üretildi. Her iki cihazda arduino temelli olup, öğrenciler tarafından kodlanabilir özelliği taşıyan cihaz, 24 volt akü ile  çalışıyor. Hem hastane içi hem de  dışında tomografiye giden hasta için kullanılabiliyor. Kendi bilgi birikimleri ve araştırmalarıyla yola çıkarak yaptıkları ve geliştirilebilir özellik taşıyan cihazdaki kullanılan malzemelerden olan ray kısımları, ekran kısımlarının oturduğu dış üst muhafaza kısmı ve içteki bazı bölümler 3D yazıcı ile oluştulduğu belirten BİLSEM müdürü Serkan AYDEMİR ve öğretmenlerinden olan Taylan Çağatay AKIN, yazlımları dahil kendi üretimleri olan cihazın  Oksimetre vasıtası ile Led ve Kızılötesi ışık algılayıcılar sayesinde kanın rengine göre kandaki oksijen ve nabız ölçülerek ekrana yansıtabildiklerini söylediler. Ürettikleri cihaz ile doktorların söylediği hız ve sayılar doğrultusunda yaşlı, genç yada çocuklar için ayarlanabildiğini ve bu değerlerin ekrana yansıtılabildiğini vurguladılar.

VİDEO: Alt kısımda izleyebilirsiniz?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.