Kdz.Ereğlili Hüseyin Ağardan ibretlik sözler!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sokakta mendil satarak geçimini sağlamaya çalışan Ereğli'nin tanınan siması Hüseyin Ağar ibret verici sözler söyledi.

Yaşam Yayın: 26 Temmuz 2020 - Pazar - Güncelleme: 26.07.2020 01:45:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz. Ereğli ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Hüseyin Ağar uzun yıllardan beri sefalet içerisinde bir yaşam sürüyor. 

Bağlık Mahallesi Lise sokaktaki bir binanın bodrum katında yaşayan bir çocuk babası Hüseyin Ağar artık karnını dahi doyurmakta güçlük yaşayan ve mendil satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Çöp eve dönen bodrum katın bir odasında kalan Ağar, sağlık sorunları yaşıyor ve kendisine bakacak hiç kimsesi de yok.  Eşinden 10 yıl önce geçimsizlik nedeniyle ayrıldı ve 14 yaşındayken kızı da evi terk etti. Ameliyat olan Ağar’ın "Yüzde 80 özürlü raporu var.

 

2014 YILINDA SABAH GAZETESİNDE HABER OLMUŞTU

2014 yılında sabah gazetesinde haber olan Hüseyin Ağar Sabah Gazetesine ibret verici yaşamını şu sözlerle anlatmıştı.

“Aldığı maaşım geçimine yetmiyor, elektrik faturasını dahi ödeyemiyorum.”  Ağar ayrıca "Kiramı, elektirik ve su paramı zor veriyorum. Sağda solda mendil satmaya çalışıyorum. Helal para. Kimseyle işim olmuyor. Burada sobam yok. Isıtıcımda yok. Soğukta yatıyorum. Karnım ağrıyor. Yemek yiyemiyorum. Beni geçindirecek aylığım yok. Yardıma ihtiyacım var. Kaymakamımıza ve büyüklerime rica ediyorum; yardım edin. Bana yardım etsinler. Kimseden para istemiyorum ben,  köprüde mendil satarken rezil oluyorum ve herkes bana  'Bu saatte bu yaşta burada ne yapıyorsun?' diye soruyor, insanlar hakkımda yanlış şeyler düşünüyor.”

 

 

YAŞAMINDA DEĞİŞİKLİK YADA UZANAN EL YOK!

Sabah gazetesinin haberi yapmasından 6 yıl geçmesine rağmen yaşamında hiçbir değişiklik yada uzanan bir el olmayan Hüseyin Ağar'ın  ibretlik sözleri ile topluma mesaj gönderdi.

ZİLHİCCE AYI ORUCU TUTUYORUM.

Kurban ve Hac zamanında,  kurban kesemeyen ve Hacca gidemeyen kişilerin 9 günlük tutması gereken Zilhicce orucunu tuttuğunu belirlen Ağar, orucun 4. gününde olduğunu söyledi. Milli Boksör “Zengin bu orucu tutamaz.” sözüne karşılık haber muhabirimizin “Belki bilmiyorlardır.”  sözüne karşılık Ağar “ Bilmiyorlar değil, biliyorlar, parası olan mesela Erdemir çalışanları bilmiyor mu? Tabiki biliyor. Ama içki, kumar, haylazlık var çoğunda.  Allah o duruma düşenleri kurtarsın. Ben arkalarından gıybet etmiyorum. Onlara dua ediyorum. İçki içmemeleri, kumar oynamamaları, haylazlık peşinde koşmamaları, çoluk çocuklarına yedirip içirmeleri için Allah’a dua ediyorum. “ yanıtını verdi.

 

Milli boksör Hüseyin Ağar devletten ve yardımseverlerden hala yardım eli bekliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.