Kepez, Uzunçayır, Belen ve Belen Yeni Mahalle ortak yolu açıldı..

Kdz. Ereğli'nin 4 Mahallesini birbirine bağlayan yol açıldı!...

Gündem Yayın: 28 Temmuz 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 28.07.2021 23:31:14
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kepez, Uzunçayır, Belen ve Belen Yeni Mahalle mahallelerini birbirine bağlayacak olan, şehir merkezi trafiğine de rahatlama getirecek alternatif yol Belen– Mavişehir–Mahmut Paşa hattında yol açma çalışmalarına start verdi.

Kdz. Ereğli’de trafik sorununu çözmek için ne gerekiyorsa yapacağız’ diyen Başkan Halil Posbıyık, “Bu yolun açılması için uzun yıllar gayret ettim. 18’inci madde uygulaması ile yola terkler yapıldı, ifrazlar tamamlandı. 20 metre genişliğinde ara yollarla birlikte 4 kilometre uzunluğundaki yolun açılması için çalışmalara başladık. Ereğli’mize hayırlı olsun” dedi.

AMACIMIZ TRAFİĞİ HAFİFLETMEK

20 metrelik yol açıldıktan sonra, Alipaşa Sokak, yani MavişehirDündarlar Sokak taraflarına doğru 10-15 metre genişliğinde bağlantılar kuracağız. Hepsinin ifrazları yapıldı, belediyeye terkleri yapıldı, belediye bunları açmaya hazır vaziyette. Ana yolu tamamladıktan sonra hemen kılcal yolları yapmaya başlayacağız. Amacımız trafiği hafifletmek.

Trafiğin hafiflemesi için bu çalışmalara başladık. Birçok yerde bu çalışmaları yapıyoruz. Ara yolları da tamamlamak için ekiplerimiz çalışmaya başladı. Bu yollar açıldıktan sonra sağlık merkezi alanları, resmi kurum alanları, yurt alanları gibi imar planında olan ama yolu olmayan, ulaşılamayan bölgelere de ulaşılmış olacak.

EKSİK DOĞALGAZ HATLARINI TAMAMLAYACAK

Burada yan yollarda düşük kotlarda olduğu için kanalizasyon sıkıntısı çeken evler vardı. Bunların hepsinin problemi halledilmiş olacak. Kanalizasyonları yapılacak. Bu yolu, kılcal yolları açtıktan sonra kanalizasyon hatlarına, su hatlarına çalışmaya başlayacağız. Aynı zamanda Dergaz’a da yolları açtık, eksik doğalgaz hatlarını tamamla diyeceğiz.

Öyle tahmin ediyorum, bir dahaki sene, önümüzdeki yaz da bu işler tamamlandıktan sonra buraların asfalt kaplama olayına geçtiğimizde, Kepez tarafından gelenler direkt olarak ana caddeye çıkmasına gerek kalmadan birbirleriyle bağlantısını kurmuş olacak.

Bu yolların en büyük özelliği, Uzunçayır, Yeni Belen, Belen, Kepez mahallelerini birbirine bağlıyor. Aralarında irtibatı tam olarak kurmuş oluyoruz. İnşallah bu çalışmaların hepsini bu sene yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.