Kır: "Kadınların ve çocukların yaşam hakkını gasp ediyor."

CHP İl Kadın Kolları Başkanı, Kadın Kolları MYK üyesi Merve Kır, Çaycuma ilçesinde genç bir kızın sokak ortasında, bir erkek tarafından bıçaklı saldırıya uğramasıyla ilgili açıklama yaptı.

Siyaset Yayın: 26 Temmuz 2022 - Salı - Güncelleme: 26.07.2022 20:03:41
Editör -
Okuma Süresi: 44 sn.
Takip EtGoogle News

Kır yaptığı açıklamada:

“Türkiye’de kadına yönelik şiddet bitmek bilmediği gibi her geçen gün artıyor. Kadınlar farklı bahaneler öne sürülerek saldırıya uğruyor,katlediliyor.

Daha bugün Çaycuma İlçemizde bir kız kardeşimiz yolda yürürken yanına yaklaşan bir erkek tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak karnından ve kolundan yaralandı. Şahıs polis tarafından aranıyor. Yaralı kız kardeşimiz tedavi altında. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Biz haklarımızı, hayatlarımızı savunmaya, dayanışmamızı güçlendirmeye, çözümü kendi örgütlü gücümüzde aramaya ve var gücümüzle #İstanbulSözleşmesiYaşatır diye haykırmaya devam edeceğiz. Kadınların ve çocukların yaşama hakkının gasp edildiği bu düzeni ilk seçimlerden sonra değiştireceğiz.” dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.