Kış lastiği denetimleri başladı..

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı 1 Aralık tarihinde ticari araçlarda uygulanmaya başlanan kış lastiği zorunluluğu denetimi gerçekleştirdi.

Asayiş Yayın: 01 Aralık 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 01.12.2021 18:50:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ülkemiz karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda 01 Aralık- 01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunmaktadır.

Kış Lastiği: Üzerinde M+S işareti ve kar tanesi (snowlake) işareti bulunan (7) santigrad derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu arttırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türüdür. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de kış lastiği yerine geçmektedir.

 

 

Bu sebeple Zonguldak İl Jandarma Komutanlığınca 01.12.2021 günü, Soğuk hava şartlarında karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklı trafik kazalarının ve trafik kazası neticesinde ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi için denetim faaliyetleri yoluyla yük, eşya, yolcu ve özellikle öğrenci servis taşımacılığı (Okul Servis Araçları) yapan tüm araçların denetlenmesine başlanılmış olup, kış lastiğinin önemi, etkileri ve kanuni yaptırımları hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Tüm vatandaşların kış lastiği uygulaması konusunda bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan afiş ve broşürler gerek vatandaşların yoğun olduğu bölgelere asılarak ve gerekse sosyal medya paylaşımları yapılmak suretiyle kamuoyu bilgilendirilmesi yapılmıştır.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığınca, belirtilen tarih aralığınca denetim, kontrol ve bilgilendirmelerin icrasına aralıksız devam edilecektir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.